Frida Karlsson och William Poromaa inte längre ett par

Frida Karlsson och William Poromaa har länge varit ett omskrivet skidpar. Efter succén på VM i Planica meddelar de nu att det inte längre är tillsammans.
– Men vi är fortfarande jättegoda vänner, säger Frida Karlsson till Expressen.

ANNONS
|

Sverige lämnar VM i Planica med medaljrekord och två av de som bidragit till medaljskörden är Frida Karlsson, 23, och William Poromaa, 22. Karlsson tog fyra medaljer (två silver och två brons) och William Poromaa bröt de svenska herrarnas sex år långa medaljtorka när han knep bronset på den avslutande femmilen.

De båda stjärnorna har länge varit ett par men efter det framgångsrika mästerskapet meddelar de nu att de inte längre är tillsammans.

– Men vi är fortfarande jättegoda vänner, säger Frida Karlsson till Expressen.

Beskedet kommer dagen efter att VM i Planica avslutats och enligt Sportbladet hade paret bestämt att vänta med att berätta om det till efter mästerskapet.

ANNONS

När de svenska VM-åkarna landade i Sverige på måndagen sa William Poromaa till Sportbladet:

– Vi gjorde slut i höstas. Vi ville inte gå ut med det under VM för att hålla fokus på det.

Frida Karlsson:

– Man har fått frågor om Wille och det har känts lite konstigt att prata om. Men det har inte hänt något och vi är bra kompisar. Jag unnar honom all framgång ändå.

Flyttade isär

Karlsson och Poromaa har enligt Expressen varit ett par sedan innan de började gymnasiet och bodde tidigare tillsammans i ett radhus i Sollefteå. Förra året meddelade paret att de flyttat isär, Karlsson till Östersund och Poromaa till Sundsvall.

– Det kanske är svårt för andra att sätta sig in i... men just nu är skidåkningen det viktigaste för oss båda. Och vi måste få göra fullt ut det vi känner är bäst för oss, sa Frida Karlsson då till Expressen.

Hon fortsatte:

– ”Wille” tycker att det bästa för honom är att vara i Sundsvall där han har sin tränare Lars Ljung i närheten. Och samtidigt känner jag att de bästa förutsättningarna för mig finns i Östersund och Sollefteå.

LÄS MER:VM-brons till Poromaa: "Grät som en bebis"

LÄS MER:Poromaa "lämnar" Karlsson – för att bli bäst

LÄS MER:Karlsson får vänta på guldet: "Så himla nöjd"

LÄS MER:Sveriges bästa VM – då smakade ett brons bäst

ANNONS