Fransson om beskedet: ”Jag mår inte bra”

Jenny Fransson, 33, stängdes av för doping i fyra år men överklagade. Ett överklagande som dock inte gav något resultat.
– Jag lever i en bubbla för att orka gå upp på morgonen, säger hon till SVT.

ANNONS
|

I februari kom nyheten.

Den svenska OS-bronsmedaljören, Jenny Fransson, hade testat positivt för den anabola steroiden metyltestosteron.

Hon själv nekade men dömdes senare till fyra års avstängning.

– Jag vet till hundra procent att jag inte har tagit någon dopning. Jag har letat överallt och jag kan verkligen inte hitta det. Ju längre tiden har gått så har min teori mer blivit att jag faktiskt inte tror att jag har haft det i mig. Jag vet inte hur jag skulle ha kunnat få i mig det. Jag tror helt klart att det är något fel, säger Fransson i en intervju med SVT efter domen.

ANNONS

En dom som hon överklagade till Riksidrottsnämnden.

Där fick hon dock inget gehör utan domen på fyra års avstängning gäller fortfarande vilket gör att hon är avstängd fram till 27 januari 2024.

”Sammantaget ger den utredning som Jenny Fransson har lagt fram inte tillräckligt stöd för att hon ska anses ha styrkt att det förekommit en avvikelse från WADA:s internationella standard. Det är därför styrkt att Jenny Franssons dopingprov innehållit metaboliter till metyltestosteron”, skriver Riksidrottsnämnden.

För Jenny Fransson är beskedet ett stort bakslag. Den 33-åriga brottaren är nu alltså avstängd i fyra år och karriären har fått läggas på is.

– Just nu så lever jag i en bubbla där jag försöker låtsas som att inget har hänt. För att orka gå upp på morgonen, säger hon till SVT.

I samma intervju berättar hon även om hur hon mår efter att ha fått det senaste beskedet från Riksidrottsnämnden.

– Inte bra. Verkligen inte.

ANNONS