Supportrar till den skotska fotbollsklubben Celtic valde att håna den avlidna drottning Elizabeth med banderoller och ramsor under onsdagens Champions League-match.
Supportrar till den skotska fotbollsklubben Celtic valde att håna den avlidna drottning Elizabeth med banderoller och ramsor under onsdagens Champions League-match. Bild: KACPER PEMPEL

Fotbollsklubben Celtic utreds efter supportrarnas banderoll

Den skotske storklubben Celtic är i blåsväder efter att supportrarna hängde upp en banderoll med texten ”Fuck the Crown” under en Champions League-match.
Nu utreds klubben av UEFA, enligt The Guardian.

ANNONS
|

Den brittiska monarken drottning Elizabeths död fortsätter att göra avtryck även i fotbollsvärlden.

Under onsdagens Champions League-match mellan Celtic och Shakhtar Donetsk valde de skotska bortasupportrarna att hänga upp en banderoll med texten ”Fuck the Crown”. De celtiska fansen vecklade också ut en banderoll med texten ”ledsen för din förlust, Michael Fagan”, en referens till mannen som bröt sig in i drottningens sovrum i Buckingham Palace 1982.

Under matchen ska bortafansen även ha sjungit flera negativa ramsor och sånger hänvisat till den brittiska kungafamiljen, däribland ”klappa händerna om du hatar kungafamiljen”, enligt The Guardian.

Nu utreds klubben av UEFA.

ANNONS

Många upprörda

Det hölls ingen tyst minut för den avlidna drottningen under matchen, men alla spelarna bar svarta armband för att visa sin respekt.

Fotbollsklubben Celtic startades av irländsk-katolska invandrare 1887, medan ärkerivalerna Rangers tillhör den protestantiska delen av Glasgow.

Även det avspeglade sig i veckan när Rangers inte fick tillåtelse att sjunga den brittiska nationalsången i deras match mot Napoli, men valde att trotsa förbudet. UEFA valde då att inte straffa klubben.

Drottning Elizabeth dog den 8 september, 96 år gammal. Hon satt på den brittiska tronen i 70 år.

LÄS MER:Rangers trotsade Uefa – spelade nationalsång

LÄS MER:Drottning Elizabeths hemliga brev – som inte får öppnas förrän 2085

ANNONS