Fotbollsikonen Gianluca Vialli är död

Den italienska fotbollsikonen Gianluca Vialli har dött efter en tids sjukdom, uppger Corriere della Sera. Nu sörjer fotbollsvärldens den före detta spelaren och tränaren. Han blev 58 år gammal.

ANNONS
|

Den italienske fotbollsikonen Gianluca Vialli har gått bort efter en tids sjukdom i cancer. Vialli friskförklarades först, men fick under 2021 beskedet att han för andra gången drabbats av cancer i bukspottskörteln.

Gianluca Vialli lämnar en gedigen meritlista bakom sig. Han är en av tio fotbollsspelare som har vunnit alla de tre stora europeiska klubbturneringarna och den enda i historien som vunnit både guld- och silvermedaljer i alla tre cuperna.

Spelade på Nya Ullevi

Som spelare var han känd för sitt målskytte och vann 1991 skytteligan i Serie A för klubben Sampdoria. Med samma klubb vann han året innan cupvinnarcupen mot Anderlecht på Nya Ullevi i Göteborg. Vialli blev då stor hjälte med sina två mål på övertid.

ANNONS

I fjol var han med och tog EM-guld tillsammans med det italienska landslaget och sin tidigare radarpartner Roberto Mancini i rollen som assisterande tränare. Han lämnade sitt landslagsuppdrag nyligen för att fokusera på sin behandling. Sedan dess har hans tillstånd försämrats och under fredagen kom beskedet att han gått bort.

ANNONS