Zlatan med karriärens 500:e mål

Zlatan har slagit till igen. Mot Crotone gjorde han sitt 500:e mål i klubblagssammanhang i karriären och gav Milan ledningen. I samma match kom även mål 501 för svensken.

|

Det har stormat kring Zlatan Ibrahimovic den senaste veckan. I cupmötet mot Inter hamnade han i bråk med Romelu Lukaku och har efter det anklagats för rasism.

I ligamatchen mot Crotone visade 39-åringen dock inga tecken på att vara ur balans. Efter en halvtimmes spel gav han Milan ledningen när han satte 1–0. Målet betydde Zlatans 14:e mål för Milan den här säsongen men också en mäktig milstolpe: det var svenskens 500:e klubblagsmål i karriären.

I den 64:e minuten mot Crotone kom även mål 501 när Zlatan utökade Milans ledning till 2–0. Strax efter Milans andra mål gjorde Ante Rebić två mål på mindre än två minuter och utökade ledningen till 4–0.

För Zlatan blev det inga mål fler i matchen. Svensken byttes ut i den 77:e minuten.

Matchen slutade 4–0 och och segern betyder att Milan återtar serieledningen från lokalkonkurrenten Inter.

Det allra första målet av Zlatans 501 mål kom mot Västra Frölunda i oktober 1999, när Zlatan spelade i Malmö FF.

Med sina 14 mål den här säsongen ligger Zlatan delad tvåa i Serie A:s skytteliga. Svensken har dock bara startat tio av 21 ligamatcher den här säsongen, på grund av skadeproblem.

Zlatan ligger med sina 13:e mål den här säsongen delad trea i Serie A:s skytteliga. Bild: ALESSANDRO GAROFALO