Zlatan Ibrahimovic till attack efter Karim Benzemas pris

Karim Benzema utsågs till världens bäste fotbollsspelare.
Fransmannen hyllas – men Zlatan Ibrahimovic minns hur det lät tidigare.
– Ni slickar hans röv plötsligt, säger han till franska Canal Plus.

ANNONS
|

Benzema var länge inte välkommen i det franska landslaget. Han var inblandad i en utpressningsaffär mot landslagskollegan Mathieu Valbuena, någonting han dömdes till ett års villkorligt fängelse för.

När Frankrike skulle ta ut truppen till fotbolls-VM 2018 ville Zlatan Ibrahimovic ändå se honom vara en del av denna. För det menar Zlatan att han fick kritik från franska journalister.

Nu råder det en annan tongång. Benzema var åter välkommen in i värmen inför EM 2021. Anfallaren har också tagit nya kliv som spelare, efter att ha burit Real Madrid på sina axlar förra säsongen fick nyligen Balon d’Or – priset som världens bäste herrfotbollsspelare.

ANNONS

I fransk press hyllas nu storstjärnan. Det får Zlatan att ryta ifrån.

– I samband med VM 2018 sa jag att Benzema förtjänade att vara med i landslaget och då blev jag attackerad av de franska journalisterna. Vad säger ni journalister nu när han har utsetts till världens bäste spelare? Nu slickar ni hans röv. Jag är inte rädd för att säga det, säger han i en intervju med franska Canal Plus, enligt Goal.

”Frankrike har kollapsat”

Sajten har tagit del av den ännu inte sända tv-intervjun. Det verkar som att svensken är på bråkhumör utav de delar som nu finns att tillgå.

Han kommenterar också det franska storlaget Paris Saint-Germain.

– Frankrike behöver mig. Jag behöver inte Frankrike. Det hjälper inte att ni har Mbappé, Neymar och Messi, för ni har inte gud, säger han.

Svensken spelade själv i PSG 2012–2016. Under tiden i klubben gjorde han 113 mål på 122 matcher. Han menar att landet inte är sig likt sedan han lämnade.

– Sedan jag lämnade Frankrike har allt kollapsat, ni har ingenting att prata om längre, säger han.

Zlatan rehabar just nu efter en knäoperation. Han väntas åter kunna spela för italienska Milan efter årsskiftet.

LÄS MER:Erik Hamrén försvarar Zlatan Ibrahimovic: ”Blev förbannad”

LÄS MER:Zlatan försvarar Ymer efter utspelen: ”Idiotfrågor”

LÄS MER:Orden om Zlatan efter bilderna: ”En mobbare”

ANNONS