Fredrik Zanjanchi jublar efter 0-1 under matchen i Svenska Cupen mellan Utsikten och Örgryte den 21 augusti 2019 i Göteborg.
Fredrik Zanjanchi jublar efter 0-1 under matchen i Svenska Cupen mellan Utsikten och Örgryte den 21 augusti 2019 i Göteborg. Bild: CARL SANDIN

Zanjanchi lovordar nye tränaren

Engelsmannen Keith Millen har kastat om i Öis sedan ankomsten i december. Nya rutiner och ett annorlunda upplägg. En träningsmiljö som välkomnas av Fredrik Zanjanchi.
– Det är helheten, men även småsaker som att vi nu tar en frukt innan träningen, säger anfallaren.

ANNONS
|

Den nytillsatte Öis-tränaren Keith Millens första tid i klubben har handlat om att genomföra förändringar, både på och utanför plan. En som ser positivt på den engelske tränarens ankomst är lagets 24-årige spets Fredrik Zanjanchi.

– Det är jättekul. Främst så känns det som en mer professionell struktur. Han (Millen) har gett oss rätt förutsättningar och möjligheter för att lyckas och bli bättre.

Han beskriver att det engelsmannen ändrat mest på är sådant som inte berör fotbollen direkt.

– Allting är mer strukturerat och jag kan bara se det som positivt. Det är helheten, men även småsaker som att vi nu tar en frukt innan träningen. Han är hård på planen, men snäll utanför. I alla fall hittills..., säger Zanjanchi och skrattar.

ANNONS

På fredag spelar laget sin första träningsmatch för säsongen mot seriekonkurrenten Norrby IF. Att det dröjt så länge innan årets första 90 minuter har varit ett medvetet beslut från tränare Millen.

– Han har velat se alla spelare först. Det har varit en hård mjukstart med intensiva träningar men inga matcher.

LÄS MER:Keith Millen om förändringen i Öis: "Börjat med saker som inte berör fotbollen"

Kan få starta mot Norrby

Zanjanchi värvades från Hisingsbacka FC inför förra säsongen, där han hade gjort 65 mål på tre säsonger. Under 2019 blev det inte mer än ett mål på tio framträdanden i Öis-tröjan.

I år vill anfallaren ha en större roll, och med Keith Millen ser det ut att kunna bli verklighet.

På sista träningen inför mötet med Norrby bildade han anfallspar med nyförvärvet Adam Bergmark Wiberg, och mycket talar för att de startar tillsammans i årets första träningsmatch.

– Jag vill spela och bidra så mycket jag kan. Inför har vi mest pratat om spelet och våra grundpelare. Sen så vet vi att det inte kommer sitta perfekt i den första matchen.

Matchen mellan Örgryte IS och Norrby IF direktsänds på gp.se – sändningen startar 17.20, matchstart 17.30.

ANNONS