Ytterby IS (B) ser fram emot mötet med IFK Göteborg – och ska göra allt i sin makt för att störa storklubben.
Ytterby IS (B) ser fram emot mötet med IFK Göteborg – och ska göra allt i sin makt för att störa storklubben. Bild: Sofia Ohlsson

Ytterby vill förstöra festen: ”Kul att knäppa dem på näsan”

IFK Göteborgs damer gör debut i division 3.
Då vill Ytterbys B-lag stå i vägen för en blåvit drömstart.
– De är jättefavoriter, men vi ska göra ett gott försök, säger lagets tränare Oscar Marek.

ANNONS
|

I fjol sprang IFK Göteborgs damer igenom division 4 med sju segrar och två förluster. Målskillnaden var dock enorm, mycket tack vare 25–0-segern mot stackars Jonsered.

Samtidigt slutade Ytterby (B) på plats tre i division 3. Nu ställs lagen mot varandra i premiären av ytterligare en coronaförkortad säsong.

– Det ska bli roligt. Vi har ett lag i division 2 så de som spelar mot IFK Göteborg blir de som inte spelade i division 2 i lördags, plus att vi fyller på med unga spelare. Det blir jätteroligt för dem att få mäta sig med Blåvitt, säger Oscar Marek.

ANNONS

Reglerna stoppar Ytterby från att krydda sitt B-lag med fler spelare från A-laget. Max fem spelare från A-lagets senaste matchtrupp får finnas med när B-laget spelar match.

– De fem som satt på bänken blir de som är med mot Blåvitt, det finns ingen diskussion där. Vi sätter främsta fokus på division 2 och har kört på som vanligt.

Men att det kittlar till lite extra när en av Sveriges största fotbollsklubbar kommer på besök, det är inget man hymlar med.

– Speciellt för mig som spelat länge i BK Häcken. Det är en jätterolig match för min del då jag alltid haft Blåvitt som rivaler. Jag tycker om klubben, men det ska bli himla roligt att få möta dem och kunna knäppa dem på näsan.

Trots IFK Göteborgs målfacit och det faktum att flera av lagets spelare har gjort U-landskamper tror Oscar Marek på sitt gäng.

– Det gör jag alltid. Men Blåvitt är jättefavoriter. Det är mycket som ska klaffa för att vi ska slå dem, men vi ska göra ett gott försök!

ANNONS