VM-bilderna på Kylian Mbappé och Achraf Hakimi hyllas

”Jag måste döda honom”, sa Kylian Mbappé inför mötet.
Efteråt gav han vännen Achraf Hakimi en innerlig kram.
””Var inte ledsen, bror”, skriver fransmannen på Twitter.

ANNONS
|

När det vankas VM-semifinal svallar känslorna. Marocko tog sig dit som första afrikanska land någonsin – den regerande mästaren Frankrike tänkte inte visa någon nåd för det.

Det gjorde storstjärnan Mbappé tydligt redan i januari i ett utspel mot den marockanske stjärnan Hakimi. Redan då kunde han förutspå mötet – redan då hade han målet klart.

– Det kommer att göra ont i mitt hjärta, men ni vet fotboll... det är vad det är. Jag måste döda honom, sa han skämtsamt.

Hårt sagt, kan tyckas, men det var sagt med kärlek. Mbappé och Hakimi är goda vänner och spelar tillsammans i Paris Saint-Germain.

ANNONS

Intervjun fick nytt liv inför mötet. Under själva matchen gick Mbappé och Hakimi en jämn batalj. Den franske VM-skytteligaledaren hamnade utanför målprotokollet, samtidigt spelade det mindre roll då Frankrike kunde vinna med 2–0.

”Alla är stolta över det du gjort”

Någonting som innebär att Frankrike får en chans att försvara sitt VM-guld, medan Marocko får ställa in sig på bronsmatchen.

När detta stod klart brast det för Hakimi, tårarna rann inne på planen. Det skulle inte ta lång tid innan någon var framme för att trösta honom – Mbappé.

De möttes i en varm kram, sedan bytte de tröjor med varandra. Mbappé anslöt sedan till sina firande landsmän, men Hakimis tröja behöll han på.

Även efter matchen är han stor i segerns stund.

”Var inte ledsen, bror. Alla är stolta över det du gjort, du skrev historia” skriver Kylian Mbappé på Twitter till en bild av de båda.

För gesten hyllas han unisont.

”En av VM:s finaste stunder” skriver Lucas Faraldo, journalist på brasilianska Copa, på Twitter.

LÄS MER:Frankrike i VM-final – duell mellan Mbappé och Messi

ANNONS