Viktor Claesson klar för FC Köpenhamn

Nu är det klart var Viktor Claesson fortsätter sin karriär efter att ha lämnat Ryssland. Landslagsstjärnan är presenterad av FC Köpenhamn.

ANNONS
|

Landslagsstjärnan Viktor Claesson lämnade Krasnodar och Ryssland när kriget bröt ut och har tränat med sin moderklubb, allsvenska nykomlingen Värnamo.

Det blir dock inget spel i allsvenskan i vår för mittfältaren. Han är presenterad av FC Köpenhamn.

– Jag kunde inte se mig själv fortsätta i den ryska fotbollen efter sakerna som har hänt i Ukraina och därför kom jag överens med klubben om att avbryta mitt kontrakt, säger han till FCK:s hemsida.

Kontraktet är skrivet våren ut. Den danska ligan, som spelas höst/vår, avgörs i slutet av maj. Sedan kan det mycket väl bli en förlängning för 30-åringen i FCK.

ANNONS

– Jag ser fram emot att få komma till Köpenhamn och göra allt jag kan för att laget ska vinna titeln och sen får vi se vad framtiden bjuder på sen", säger Claesson.

Lämnade på grund av kriget

Viktor Claesson berättade nyligen om den strapatsrika hemresan från Ryssland efter invasionen av Ukraina. Claesson bröt kontraktet med Krasnodar.

– Det var inte så att jag kände mig osäker säkerhetsmässigt, det var mer att det kändes fel att vara i det land som gick in och krigade i ett annat land. Det var mer moraliskt som man kände att man inte ville vara kvar, sedan kom det mer och mer sanktioner som gjorde det svårare, sade Claesson på en presskonferens med landslaget i förra veckan.

FC Köpenhamn leder danska ligan, sex poäng före Midtjylland med tio omgångar kvar.

Claesson var med under den nyligen avslutade landslagssamlingen och startade matchen mot Tjeckien men fick se förlusten mot Polen från bänken.

ANNONS