Viktig match för Gais

ANNONS
|

Säsongsinledningen har varit tung för fjolårets bästa Göteborgslag. Efter en knapp tredjedel av säsongen ligger Gais på kvalplats. Något som inte motsvarar de förväntningar som fanns inför säsongen.

I fjol hade Gais faktiskt fler förluster än vad de har i år efter spelade nio omgångar. Skillnaden är att segrarna uteblivit och att det i stället blivit många kryss.

– Det går inte att jämföra förra året med nu. Det är helt andra förutsättningar, säger Gaistränaren och fortsätter:

– Vi har inte varit tillräckligt bra för att vinna. Det har inte varit tillräckligt bra kvalitet.

Axén berättar att det är de små detaljerna som saknas, men att de inte är lokaliserade till någon specifik lagdel.

ANNONS

– Vi måste bli bättre både offensivt och defensivt. Jag kan dra floskler, men det är så det är.

Motståndarna Gif Sundsvall, nykomlingar i årets allsvenska, har inte lyckats vinna på bortaplan. De har dock ett par skalper, bland annat har de plockat poäng borta mot AIK. Efter endast en poäng på de senaste tre matcherna ligger de nu precis före Gais tabellen.

– Jag har inga direkta tankar om dem. Vi ska fokusera på vårt och bli tydligare i våra roller.

Att det har gått tungt inledningsvis speglade inte stämningen på gårdagens träning som hölls på ett öde Ullevi. Det var ett avslappnat, men fokuserat gäng dagen innan match.

– Vi har haft en bra träningar i veckan med bra kvalitet, säger Alexander Axén.

En detalj som det fokuserades på var fasta situationer. När Wanderson smekte iväg en perfekt frispark som träffade lagkaptenen Fredriks Lundgrens panna innan målnätet fick besök av bollen kom responsen rappt.

– En sådan där får du gärna spara tills i morgon, ropade Axén.

Domare: Michael Lerjéus, Skövde.

Läget i Gais:

Kenneth Gustavsson är skadad (lår). Sedan tidigare är Jeffrey Aubynn, Jesper Florén, Jimmy Tamandi och Richard Spong borta.

Trolig startelva:

Henri Sillanpää, Richard Ekunde - Erik Johansson - Fredrik Lundgren - Alexander Angelin, Linus Tornblad - Markus Gustavsson - Reuben Ayarna - Eric Bassombeng, Wanderson Do Carmo - Mervan Celik.

Läget i GIF Sundsvall:

Robert Lundström är avstängd. Tommy Naurin, Denis Santos och Emil Forsberg är alla skadade.

Tränare Sören Åkeby:

- Gais är ett lag som inte kommit upp i normal kapacitet. De är bättre än sin tabellplacering, så det blir en tuff men inte omöjlig uppgift. Vi satsar på minst en poäng.

ANNONS