Uwe Rösler stängde in spelare på toaletten

Ifjol lämnade Uwe Rösler uppdraget som huvudtränare för Malmö FF. Nu kommer historier om tyskens något udda ledarskap – bland annat att han stängde in Franz Brorsson på toaletten.
– Det var speciellt kan man säga, säger tidigare MFF-spelaren till Sportexpressen.

ANNONS
|

Trots det stora framgångarna har tränarna kommit och gått i Malmö FF. Senast i ledet av tränare som blivit kortvariga i Skåneklubben är Uwe Rösler.

Tysken kom under sommaren 2018 och lämnade i december 2019, efter att Malmö FF valt att köpa ut honom från kontraktet. Trots att han hade ett år kvar.

En spelare som drog en lättnadens suck, och som varit tydlig med att han inte trivdes under Uwe Rösler, var MFF-stjärnan Erdal Rakip. Till Fotbollskanalen har han bland annat berättat att han petades i två månader för att han missade markeringen på Paulinho i Häcken.

ANNONS
Erdal Rakip har berättat att han inte trivdes när Uwe Rösler tränade Malmö FF.
Erdal Rakip har berättat att han inte trivdes när Uwe Rösler tränade Malmö FF. Bild: PETTER ARVIDSON

Låste in Brorsson på toaletten

Nu berättar ännu en före detta Malmö-spelare om att allt inte var en dans på rosor under Uwe Rösler. Även Franz Brorsson, nu i danska Esbjerg FB, har också en historia som grundar sig i ett möte med Häcken.

Det började med att Rösler inte tyckte att försvararen rensade bollen ordentligt och när Brorsson dessutom drog på sig ett gult kort fick tränaren nog. Han skällde ut försvararen och menade på att han inte tålde pressen.

– Jag bara: Va? Det är väl ingen press så att spela borta mot Häcken. Så jag förstod inte vad han menade. Han är en impulsiv grabb och tänker inte till när han säger vissa saker. Sedan har han många andra sidor, där han får ut mycket av laget. Folk fuskar inte när han är med. Vi fuskade mycket på fasta situationer innan han kom och var dåliga där, säger Brorsson till Sportexpressen.

Det hela mynnade ut i att Uwe Rösler ska ha stängt in Franz Brorsson på toaletten.

– Det var speciellt kan man säga. Han var i princip skogstokig och tyckte inte att jag höll för pressen. Klart att det inte är ett normalt beteende i Sverige och även överlag. Men det har väl kanske hänt liknande ute i Europa och jag kan ta det, även om jag tycket det var konstigt.

ANNONS

Bad inte om ursäkt

Brorsson berättar att Rösler fick laget att prestera, även han tycker att metoderna kanske inte är något som skulle funka i långa loppet. Vad gäller toalett-händelsen så bad Uwe Rösler inte om ursäkt, enligt Brorsson.

– Nej, nej. Det var bara en händelse i mängden. Till slut så blir man van och för varje gång det hände liknande saker betyder det mindre och mindre för varje gång. Man sket i det.

ANNONS