Målskyttarna Albin Skoglund och Jakob Hedenquist jublar efter 3-0 under fotbollsmatchen i superettan mellan Östersund och Utsikten den 2 juli 2022 på Jämtkraft Arena. Bild: JOHAN AXELSSON

Utsikten upp i delad serieledning

Segertåget i superettan fortsätter.
Utsikten slog Östersund med 3-0 och kliver därmed upp på direktplats till allsvenskan.
– Vi lägger ned samma hårda jobb i varje match. Det är svinkul att det gått så bra som det gjort, säger segerregissören Albin Skoglund efter matchen.

|

Utsikten har som nykomling fått en smakstart på superettan.

Inför mötet med Östersunds FK parkerade kvartersklubben från Frölunda på allsvensk kvalplats.

Borta på Jämtkraft Arena var det också bortalaget som fick matchens första stora möjlighet när Nsima Peter frispelade Albin Skoglund.

Ren med Östersunds målvakt Aly Keita avslutade yttern i stolpen.

På den efterföljande returen fick Karl Bohm nästa möjlighet men skottet blockerades på mållinjen.

Resultatet 0-0 stod sig tills halvtidsvisslan ljöd.

Albin Skoglund kände dock att Utsikten hade fått matchen dit de ville i slutet av första halvlek.

– Vi märkte att de började tröttna och vi snackade om att trycka ned dem från start i början av andra.

Utsikten fick en drömstart på andra halvlek

Halvtidssnacket gav resultat. För Utsikten gick ut och fullkomligt pulveriserade Östersund i andra halvlek.

Endast 45 sekunder efter avspark skickade Albin Skoglund in ett inlägg som Nsima Peter lyckades tråckla in med knäet trots hård bevakning i straffområdet.

1-0 till ”Kiken”.

Bortalaget radade sedan upp möjligheter i början av andra halvlek men fick vänta till den 60:e minuten för att fira igen.

Efter en hörna av Karl Bohm nådde Jakob Hedenquist högst och kunde vackert knoppa in 2-0 till gästerna från Göteborg.

Den ständigt aktive Albin Skoglund satte sedan spiken i kistan genom att göra 3-0. Aly Keita slarvade i ett uppspel och yttern förvaltade bjudningen genom att skjuta in bollen i öppet mål.

– Det är gött när det inte finns någon målvakt som stör och att får göra ett lätt mål, säger Albin Skoglund med ett skratt.

Känslorna svallade sedan över för hemmalaget och i den 85:e minuten fick Ziad Ghanoum ett direkt rött kort.

De sista minuterna av matchen blev en behaglig resa för ”Kiken” och resultatet stod sig matchen ut.

Utsikten går därmed upp på en andraplats i tabellen och skuggar Halmstad BK som alltjämt leder superettan på bättre målskillnad.

– Vi lägger ned samma hårda jobb i varje match. Det är svinkul att det gått så bra som det gjort. Men vi tar en match i taget, säger Albin Skoglund.