Uppgifter: Qatar vill kräva att alla VM-spelare är vaccinerade

Den qatariska regeringen har tidigare gått ut med att alla som kommer att besöka landet i samband med VM-turneringen nästa vinter måste vara fullvaccinerade. Nu uppger The Athletic att detta också kan beröra de deltagande spelarna.

ANNONS
|

Enligt The Athletic ska Qatar ha varit i kontakt med bland annat FIFA för att diskutera möjligheterna att kräva att alla som deltar i VM är fullvaccinerade.

“Med anledning av coronapandemin vill Qatar som värdnation skydda spelarnas hälsa och säkerhet under turneringen”, säger en talesperson från FIFA till The Athletic.

Kan påverka flera välkända namn

Om det beslutas att samtliga spelare måste vara vaccinerade för att få delta i VM så kan det innebära att flera välkända namn inte kommer till spel. Däribland den schweiziske mittfältaren Granit Xhaka som tidigare har meddelat att han har tackat nej till att vaccinera sig mot covid-19.

Om så blir fallet återstår att se. Alternativa sätt att bemöta situationen diskuteras också. Bland annat att spelarna ska vara tvungna att lämna ett negativt test var tredje dag.

ANNONS

Fotbolls-VM 2022 avgörs mellan den 21 november och 18 december nästa år.

LÄS MER:Klopp sågar Fifas VM-planer

ANNONS