Uppgifter: Carl Starfelt aktuell för Celtic

Den tidigare IFK Göteborg-mittbacken Carl Starfelt har gjort bra ifrån sig i ryska ligan. Nu ska skotska storklubben Celtic vara intresserade av hans tjänster, det rapporterar journalisten Fabrizio Romano på Twitter.
Enligt Sportexpressen kan Blåvitt få miljonbelopp vid försäljning.
– Jag kan inte kommentera siffror eller procent, säger IFK Göteborgs sportchef Pontus Farnerud till GP.

ANNONS
|

Carl Starfelt kom till IFK Göteborg 2018 från Brommapojkarna. För två år sedan lämnade han allsvenskan efter att ha imponerat i Blåvitt. Han har därefter representerat Rubin Kazan i den ryska ligan.

– Klarar man av att spela i den ryska ligan så är det klart att man kan ta steg vidare. Det är en stark liga och det är väl framförallt till Europas stora ligor man kan gå vidare till, sa Starfelt till Fotbolldirekt förra året.

LÄS MER:Robin Söder berättar om tuffa säsongen i IFK Göteborg

LÄS MER:Fem punkter efter IFK Göteborgs förlust mot IF Elfsborg

Under säsongen som gick gjorde 26-åringen tre mål och en assist på 29 matcher. Den regelbundne startspelaren i Rubin Kazan har nu intresse från annat håll, det rapporterar journalisten Fabrizio Romano. Han skriver på Twitter att skotska Celtic är i förhandlingar med Starfelt om de personliga villkoren. Han skriver också att Celtic är förberedda på att lägga ett bud.

ANNONS

Enligt Sportexpressen så är det första budet från Celtic på 50 miljoner kronor. Detta innebär, enligt tidningen, att IFK Göteborg får fem miljoner kronor då Blåvitt ska få tio procent av försäljningssumman.

– Vi har vidareförsäljningsklausul på merparten av spelarna vi har sålt – inklusive Starfelt, säger IFK Göteborgs sportchef Pontus Farnerud till GP.

Är det tio procent på Starfelt?

– Jag kan inte kommentera siffror eller procent.

Carl Starfelt har spelat tre A-landskamper för Sverige men var inte uttagen i den svenska EM-truppen.

ANNONS