Tränaren om Zlatans vredesutbrott

Zlatan Ibrahimovic var allt annat än glad när han byttes ut mot Lille i torsdags – men tränare Stefano Pioli tycker inte utbrottet är någon stor grej.
– Om jag har pratat med Ibra om detta? Jag pratar alltid med mina spelare, både om bra och dåliga saker. Men det har inte funnits något behov av det nu, säger tränaren inför ligamatchen mot Verona.

ANNONS
|

AC Milan har gått som tåget i Serie A och Zlatan Ibrahimovic har varit i storform. Men i torsdagens Europa League-möte med franska Lille åkte klubben på ett ordentligt bakslag.

Slutsiffrorna skrevs till förlust 0–3 och det var minst sagt besviket i Milan-lägret.

En som inte alls såg nöjd ut var Ibrahimovic som byttes ut efter drygt timmens spel. När svensken promenerade av planen visade han med yviga gester tydligt sitt missnöje. Det gick, enligt italienska medier, först att tolka som att han var förbannad på tränare Stefano Pioli, men nu skriver Corriere Della Sera att så inte var fallet. I stället ska veteranen ha varit irriterad och besviken på sig själv och lagkompisarna.

ANNONS

Inför helgens ligamatch mot Verona valde Pioli att kommentera Zlatans uppträdande vid bytet mot Lille. Och då manade tränaren till lugn och sa att han inte tycker det var någon stor sak.

– Om jag har pratat med Ibra om detta? Jag pratar alltid med mina spelare, både om bra och dåliga saker. Men det har inte funnits något behov av det nu. Vi drar alla åt samma håll. Vi är alla medvetna om att vi gjorde en svag insats i torsdags, men vi vet också att vi har kvalitet nog att revanschera oss, säger Pioli enligt Milan News.

Så varför bytte han då ut formtoppade Zlatan, som har öst in mål under säsongsinledningen? Jo, en ren försiktighetsåtgärd och ett beslut fattat mycket på grund av det täta matchandet.

ANNONS