Toni Kroos självkritisk efter Tysklands fiaskouttåg

32 lag har blivit 16 och för första gången på 80 år är Tyskland inte ett av lagen som tagit sig vidare från gruppspelet.
- Vi fick vad vi förtjänade och vi kan inte skylla på att vi hade otur, säger mittfältsstjärnan Toni Kroos enligt The Guardian.

ANNONS
|

Tysklands fotbolls-VM blev ett praktfiasko, de regerande mästarna tippades av många som guldfavoriter. Men istället lyckades man endast ta en seger under gruppspelet och efter 2-0-förlusten med Sydkorea stod det klart att man blev sämst i gruppen.

Därmed tog man sig inte, för första gången sedan 1938, vidare från gruppspelet.

– Vi gjorde det inte tillräckligt bra. Om vi inte kan göra ett enda mål på 90 minuter mot Sydkorea förtjänar vi inte att gå vidare. Vi fick vad vi förtjänade och vi kan inte skylla på att vi hade otur, säger den tyska mittfältaren enligt The Guardian.

ANNONS

VM började med en tung 1-0 förlust mot Mexiko och mot Sverige var det Ola Toivonen som fixade en blågul ledning innan Tyskland vände och vann genom en frispark på tilläggstid av Kroos.

– Vi gjorde allt för att spela fotboll men vi fick inte igång spelet. Det är mycket lättare om man gör ett tidigt mål, men i alla trea matcher har vi fått jaga och vi har hela tiden varit steget efter. Vi är väldigt ledsna och arga, men det hjälper ju ingenting nu.

"Väldigt svart"

Kritiken mot det tyska landslaget har, som väntat, inte varit nådig efter första uttåget i gruppspelsfasen på 80 år. Kroos förstår mycket väl att detta är en av de sämre stunderna inom tysk landslagsfotboll.

– Jag vet inte om det är det mörkaste ögonblicket i tysk fotbollshistoria men det är definitivt ett väldigt svart sådant. Ingen av oss förväntade sig det här överhuvudtaget utan vi förväntade oss såklart att vara kvar länge i turneringen. Det jag kan säga är att vi inte spelade så bra som vi kan i de här tre matcherna, avslutar tysken.

ANNONS