Tidigare Öis-spelaren bakom segern när Örgryte förlorade

Släkten är värst. När Örgryte mötte IFK Värnamo på bortaplan låg den tidigare Öis-spelaren Adjin Zeljkovic bakom två mål när rödblått förlorade med 3–1.

|

I somras lämnade Ajdin Zeljkovic Örgryte för att pröva lyckan i allsvenskan och Värnamo. Åtta månader senare mötte Zeljkovic hans gamla lagkamrater när Öis hade tagit sig till Värnamo för att spela sin fjärde träningsmatch.

Inför matchen fick Öis-försvaren Marcus Haglind Sangré frågan av Discovery hur han såg på att möta sin gamla lagkamrat Zeljkovic. Haglind Sangré svarade då:

– Han är en fantastisk fotbollsspelare och har gjort det bra i allsvenskan så det kommer bli kul att möta honom.

Frågan är om Haglund Sangré tyckte de var lika kul i matchens 27:e minut då Zeljkovic snodde bollen från sin tidigare lagkamrat. Öis förre målskytt passade in bollen mot en Värnamospelare i hemmalagets offensiva straffområdet och 1–0 till Värnamo var ett faktum efter att bollen hade gått på Azulays ben och in.

– Jag ser att han får en dålig touch, det är lite svårt att spela på det här konstgräset, bollen studsar höger och vänster så jag går hårt mot honom, sedan får jag tag på den och passar in den hårt, säger Zeljkovic till Discovery om sin aktion som ledde fram till matchens första mål.

Kvitteringen: ”Rätt bra mål”

Sex minuter efter att hemmalaget hade tagit ledningen var det bortalagets tur att vinna bollen högt upp på motståndarlagets planhalva.

Viktor Lundberg satte pressen, Mubaarak Nuh fick bollen, lade över den till sin vänsterfot och drämde iväg ett skott utanför straffområdet. Ett avslut som nådde krysset och ställde den gamle Häcken-målvakten Jonathan Rasheed i Värnamomålet.

– Rätt bra mål haha, jag tänkte inte så mycket, jag tog bara skottet när jag fick chansen i det läget så det var bara att ta de avslutet, säger Nuh till Discovery

1+1 av Zeljkovic

Om Mubaarak Nuh var nöjd med sitt 1–1 mål. Var han inte lika belåten då han vände hem i banan för att passa till en lagkamrat. Passningen blev en galen felpassning och friställde i stället Zeljkovic som gjorde mål. Anfallaren valde att inte fira målet för att visa respekt för sin förra klubbadress.

25-åringen hade sex minuter tidigare sett Värnamos Kenan Bilalovic göra 2–1 på hörna, och när Mathias Nilsson missbedömde en utrusning och fick syna de röda kortet var matchen över för bortalaget.

Efter tre raka segrar under försäsongen åkte Örgryte alltså på sin första förlust med 3–1.