Tele2 arena byter namn till 3Arena

Tele2 arena i Stockholm kommer byta namn vid årsskiftet. Från och med 1 januari 2025 kommer Djurgården och Hammarbys hemmaarena heta 3Arena.

ANNONS
|

2013 stod Söderstadions ersättare färdigbyggd i Globenområdet och har sedan dess bland annat huserat allsvensk fotboll, då både Djurgården och Hammarby har delat på arenan som har gått under namnet Tele2.

Men efter 12 år kommer arenan ha ett nytt namn.

Telekombolaget Tre har nämligen gått in och blivit ny huvudpartner med Stockholm Live och kommer därmed att ta över namnet på arenan som från och med 1 januari 2025 kommer heta 3Arena.

– Vi är otroligt stolta och glada över 3Arena och vårt nya och långsiktiga partnerskap med Stockholm Live. Musik och fotboll finns i Tres DNA, med vår starka passion för innovation, uppkoppling och upplevelser ser vi fram emot att medverka till arenans och hela områdets utveckling, säger Haval van Drumpt, vd för Tre Sverige i ett pressmeddelande.

ANNONS

”Vill fortsätta utveckla”

Det är dock inte bara fotboll som arrangeras på Tele2, blivande 3Arena. Utöver olika sportevenemang så som handbollsmästerskap, bandy- och innebandy finaler så har flera stora världsstjärnor så som Elton John, Adele och Madonna haft konserter på arenan.

– Gemensamt vill vi fortsätta utveckla en av världens mest moderna hybridarenor som har etablerat sig som en central mötesplats för stockholmare, och som lockar besökare från hela Norden när världens största stjärnor skapar oförglömliga liveupplevelser här, säger Johan Mägi, Commercial Director på Stockholm Live

ANNONS