Bild: MICHAEL ERICHSEN

Talangen klar för återkomst i Gais

Emin Grozdanic, 20, har tränat med Gais en tid.
Nu är talangen klar för en återkomst i klubben.

ANNONS
|

Förra vintern valde Gais och Emin Grozdanic att gå skilda vägar. Ett par månader senare kritade han på för Syrianska FC. Men det blev bara ett år i Södertälje och för ett par veckor sedan var han tillbaka och tränade med Grönsvart.

– Det känns bra, kul att vara tillbaka i Gais och att få komma igång. Och roligt att vara i Göteborg. Det är min stad. Det är här jag är uppväxt, sade han till GP i slutet av februari.

Gällande en eventuell återkomst i klubben var han mer fåordig. Och sportrådets ansvarige, Jonas Östergaard höll samma linje.

ANNONS

– Det är inget konkret så. Han är med och tränar. Jag är inte inkopplad på det sättet så att vi har kollat hur hans kontraktssituation ser ut. Det är en kontakt som är tagen direkt med tränarna om han kunde få vara med.

Hoppas på förlängning

Men nu står det, trots allt, klart att Gais väljer att hämta tillbaka försvararen, som har signerat ett korttidskontrakt med klubben.

Avtalet är skrivet fram till och med juli.

– Vi hade ju egentligen gjort klart med årets trupp när möjligheten med Emin dök upp. Men eftersom han är en tidigare GAIS-spelare ville vi verkligen försöka att hitta en lösning för att han skulle komma tillbaka. Till att börja med bjöd vi in honom för att träna med laget och det slog väl ut med positiva rapporter från spelarna. Nu har vi också hittat en lösning kring ett kontrakt men eftersom vi få rätta mun efter matsäck så är det kortare än vad vi önskar, bara fram till sommaren. Men förhoppningsvis kommer vi att trivas ihop under vårsäsongen och i så fall är det klart att vi vill ha till ett längre avtal, säger Jonas Östergaard till Gais hemsida.

ANNONS