Bild: LUDVIG THUNMAN

Svenska oron: Två startspelare borta sista träningen

Sverige får ett nytt tungt slag inför kvartsfinalen mot Belgien. Utöver Hanna Glas och Emma Kullberg saknades även Jonna Andersson på sista träningen inför matchen.
– Jonna har testats, men vi kommer inte uttala oss mer om situationen eftersom det är match i morgon. Det är ett taktiskt beslut, säger presschefen Fredrik Madestam.

ANNONS
|

Efter att Hanna Glas och Emma Kullberg bekräftats positiva i covid-19 under tisdagen meddelade förbundet att tre andra spelare, Jonna Andersson, Jennifer Falk och Hanna Bennison isolerats från övriga gruppen på grund av milda sjukdomssymptom.

På torsdagens träning var Jennifer Falk och Hanna Bennison tillbaka. Jonna Andersson saknades dock när laget samlades. Därmed riskerar Sverige att få klara sig utan båda sina ordinarie ytterbackar, Jonna Andersson till vänster och Hanna Glas till höger.

– Jonna står över även dagens träning med milda sjukdomssymptom och följs upp vidare dagligen, säger landslagets presschef Fredrik Madestam.

Jonna Andersson testades för covid-19 under gårdagen, men landslaget väljer att mörka resultatet med anledningen av den kommande kvartsfinalen.

ANNONS

Redan igår fick landslaget svar på antigen-test angående Jonna Andersson.

– De kom ganska fort, precis. Men det här är vad vi kommer att kommentera idag. Det är ett taktiskt beslut fram till startelvan släpps i morgon. Man vill inte ge motståndarna några fördelar, säger Madestam.

Hanna Glas och Emma Kullberg har ännu inte testat negativt och är fortsatt isolerade, bekräftar Fredrik Madestam.

Är Jonna isolerad?

– Hon tränade inte idag då hon har milda sjukdomssymptom, men i övrigt kommenterar vi inte det.

Glädjande nog är Caroline Seger också tillbaka i träning efter sin frånvaro på grund hälproblem.

– Hon är med och tränar idag. Sedan får vi se vidare inför matchen imorgon, säger Fredrik Madestam.

Samtidigt har Hanna Glas uttalat sig för första gången om sitt positiva covid-19-prov. På sin Instagram-sida skriver hon: ”Besviken över att ha testats positivt för covid under EM. Jag ska göra mitt bästa för att komma tillbaka till planen så fort som möjligt. Tack alla för era fina meddelanden”.

Under torsdagens presskonferens vägrade även förbundskapten Peter Gerhardsson svara på frågor ifall spelarna testat negativt.

– Det kommer jag inte svara på. Jag vill inte ge Belgien en enda fördel i en kvartsfinal i ett EM. Jag har redan fått reda på saker i belgisk media som kan ha betydelse. Så jag vet lite hur sådana här saker fungerar och därför svarar jag inte.

ANNONS

Samtidigt tränade samtliga smittade spelare för sig under torsdagen.

– Jag har ingen aning om någon egentligen. Det är därför de tränar i dag. För att se hur de reagerar. Ingen har haft feber och möjligheten finns för att de ska kunna träna fotboll, säger Peter Gerhardsson.

Sverige möter Belgien på Leigh Sports Village. Avspark klockan 21.00 svensk tid.

ANNONS