Sven-Göran Eriksson trappar ner efter hälsoproblem

Sven-Göran Eriksson begränsar sina uppdrag i offentligheten – på grund av hälsoproblem.
Det meddelar fotbollstränarlegendaren i ett uttalande från Karlstad Fotboll.
– Nu fokuserar jag på hälsan, säger "Svennis”.

ANNONS
|

Sven-Göran Eriksson, 75, har varit sportslig rådgivare och sportchef i division 1-klubben Karlstad Fotboll sedan 2022. Nu trappar legendaren ner.

– Jag har på grund av hälsoproblem – som är under utredning – valt att för tillfället begränsa mina offentliga uppdrag, säger han i ett uttalande på klubbens hemsida.

– Nu fokuserar jag på hälsan, familjen och begränsade uppdrag för bland annat Karlstad Fotboll. Jag tackar för allt stöd från vänner och fotbollskontakter och ber er att respektera mitt beslut och mitt privatliv.

”Från klubbens sida önskar vi ’Svennis’ ett snabbt tillfrisknande och ber alla respektera hans privatliv enligt uttalandet ovan”, skriver Karlstad Fotboll i samband med uttalandet.

ANNONS

Tunga meriter

”Svennis” slog igenom på riktigt som tränare för IFK Göteborg i början av 1980-talet där han var med och kammade hem den legendariska Uefacup-titeln 1982. Därefter tog han sig vidare ut i världen och tränade en rad av storklubbar. Roma, Manchester City och dessutom vann han Serie A tillsammans med italienska Lazio.

Han har också tränat landslag som Mexikos herrar men framför allt Englands herrlandslag.

Karlstad Fotboll meddelar att Tobias Johansson tar över som tillförordnad sportchef, medan Sven-Göran Eriksson och huvudtränare Albert Bunjaki kommer att fortsätta att jobba med de övergripande frågorna kring Karlstad Fotbolls representationslag.

LÄS MER:Sven-Göran Erikssons nya jobb – blir sportchef i Karlstad

ANNONS