Pia Sundhage blir ny förbundskapten för Brasiliens damlandslag i fotboll.
Pia Sundhage blir ny förbundskapten för Brasiliens damlandslag i fotboll. Bild: CARL SANDIN

Sundhage tar över Brasilien

Pia Sundhage blir ny förbundskapten för Brasiliens damlandslag. Detta bekräftades av det svenska fotbollsförbundet på torsdagen.
– Jag är jätteglad för den här möjligheten säger Pia Sundhage till svenskfotboll.se.

ANNONS
|

På torsdagsmorgonen rapporterade brasilianska tidningen Globo att Pia Sundhage ska ta över som förbundskapten för det brasilianska damlandslaget i fotboll.

LÄS MER: Pia Sundhage uppges klar för Brasilien

En uppgift som GP under torsdagsförmiddagen fick bekräftad.

Pia Sundhage befinner sig just nu i Sverige och klockan 14.00 kom bekräftelsen att hon tar över det brasilianska damlandslaget.

LÄS MER: Pia Sundhage till GP: "Det kommer att bli en resa"

– Jag är jätteglad för den här möjligheten. Brasilien är ett fantastiskt fotbollsland, fullt av talangfulla spelare som jag ser fram emot att lära känna och jobba tillsammans med, säger Pia Sundhage till svenskfotboll.se.

ANNONS

Hon tar över uppdraget efter Osvaldo Alvarez Vadâo, som gjorde sin andra vända som brasiliansk förbundskapten och lämnade sitt uppdrag efter VM i Frankrike där Brasilien åkte ut mot värdnationen Frankrike i åttondelsfinal med 1–2.

– Landslaget är inne i en spännande fas just nu – man behöver, åtminstone till viss del, generationsväxla, samtidigt som man har kvalificerat sig till OS nästa år, säger hon till svenskfotboll.se.

Blir första utländska förbundskaptenen

Pia Sundhage blir därmed första utländska förbundskapten för ett brasilianskt seniorlandslag i fotboll.

59-åriga Pia Sundhage ledde USA:s damlandslag till två OS-guld och var förbundskapten när Sverige vann OS-silver 2016 och EM-brons 2013.

Sundhage är för närvarande anställd av Svenska Fotbollförbundet där hon tränar Sveriges 15- och 17-årslandslag.

ANNONS