Succé direkt för Matilda Nildén – slog till i debuten för Häcken

Hon värvades med stora förväntningar på sig. Matilda Nildén, 19, hymlar inte heller med att hon själv också siktar högt efter succédebuten för Häcken.
– Jag vill vinna titlar, säger hon.

ANNONS
|

Det finns fotbollsfamiljer.

Det finns sedan också familjer som familjen Nildén. Häng med nu. För Jim Nildén (farfar) gjorde tio säsonger för AIK mellan åren 1961-71 och David Nildén (pappa) gjorde även en säsong i allsvenskan för klubben 1993.

Lägg till storasyster Amanda som tillhör Juventus men är utlånad till Tottenham.

Ja, ni förstår.

Det har varit mycket fotboll i familjen.

– Jag har ett väldigt bra stöd och pratar med familjen och andra i min närhet nästan varje dag. Alla stöttar mig och vi har bra kontakt och peppar varandra och hör av oss till varandra, säger Matilda Nildén.

ANNONS

Själv slog hon också igenom i just AIK. Det var flera klubbar som var ute efter stortalangen i vintras men hon valde att flytta till andra sidan Sverige och till BK Häcken.

Ett val hon själv förklarar på följande sätt.

– Det har varit jättebra hittills. Jag trivs bra i laget och utanför laget också. Sedan har det varit en ganska stor omställning att flytta hemifrån och flytta till en ny stad helt själv. Träningsnivån här är också tuffare så det har varit en omställning.

Hur gick tankarna när du valde att flytta?

– Jag tänkte på mig själv och min egen utveckling och vilket lag som skulle vara det bästa för mig. Det har blivit väldigt bra. Det var lite nervöst i början att lämna och byta men det släppte väldigt fort.

Tydligt mål med flytten: ”Jag vill vinna titlar”

I cuppremiären mot Växjö fick hon inleda på bänken. Där fick hon se sina lagkamrater ta ledningen i den första efter ett självmål av gästerna. Efter paus slog sedan en annan stortalang till.

Då bjöd Felicia Schröder på ett drömmål när hon bombade in bollen.

Precis innan det målet hade Matilda Nildén fått hoppa in och göra sin tävlingsdebut i Häcken-tröjan.

Då dröjde det bara någon minut innan hon också nätade.

ANNONS

– Det gick ganska fort, säger hon.

Hur många gånger hade du rört bollen innan målet?

– Det vet jag faktiskt inte ... men det var inte många.

Vad har du för mål med säsongen nu då?

– Jag ska bara göra det bra och göra så som jag gjort det. Jag känner inte så mycket press. Jag vill vinna titlar och slå mig in i laget och bli en viktig spelare.

Så startade Häcken: 4–2–3–1

Jennifer Falk – Katariina Kosola, Josefine Rybrink, Alva Luik, Hanna Wijk – Ruby Grant, Johanna Fossdalsa – Anna Anvegård, Rosa Kafaji, Monica Jusu Bah – Felicia Schröder.

ANNONS