Ståle Solbakkken och Manchester Uniteds tränare Ole Gunnar Solskjaer hälsar på varandra i Europa League-kvartsfinalen tidigare i augusti.
Ståle Solbakkken och Manchester Uniteds tränare Ole Gunnar Solskjaer hälsar på varandra i Europa League-kvartsfinalen tidigare i augusti. Bild: Federico Gambarini/DPA

Ståle Solbakken ville inte ha IFK Göteborg

Skandinaviskt gigantmöte mellan IFK Göteborg och FC Köpenhamn väntar i Europa League. Och danskarnas tränare Ståle Solbakken jublar inte.
– Det var självklart inte den lotten vi hade hoppats på, säger han till fck.dk.

ANNONS
|

Walesiska The New Saints, skotska Motherwell eller danska FC Köpenhamn.

En ur den ovanstående trion skulle bli IFK Göteborgs kvalmotståndare i Europa League den 17 september.

När lotten hade sagt sitt i schweiziska Nyon under måndagsförmiddagen konstaterades att IFK Göteborg får ta emot danska giganterna FC Köpenhamn.

– FCK är ju det tuffaste laget vi kunde få. Det var bara några veckor sedan de spelade kvartsfinal mot Manchester United i Europa League, så det är på förhand en väldigt tuff motståndare, säger IFK:s tränare Poya Asbaghi till GT.

– Det gäller för vår del att göra en liknande match som vi gjort i cupfinalen mot Malmö FF, som är ett liknande motstånd. Det gäller att hitta den nivån igen, fortsätter han.

ANNONS

FCK jublar inte: ”Självklart inte”

FC Köpenhamn, som så sent som för ett par veckor sedan föll i kvartsfinal i Europa League med 1-0 borta mot Manchester United efter en jättematch av svenske landslagsmålvakten Karl-Johan Johnsson, jublar inte heller.

– Det var självklart inte den lotten vi hade hoppats på. Men vi ser att vi har bra möjlighet att gå vidare och nu gäller det att förbereda oss ordentligt. Det kommer bli tufft och spännande, säger tränaren Ståle Solbakken till FC Köpenhams hemsida.

Poya Asbaghi ser sitt lag som underdogs, men:

– Underdogs gynnas av färre matcher och det talar ju för oss, men det är klart att FCK är stora favoriter. Men det är bättre med en match än två. Jag hoppas att spelare som (Mattias) Bjärsmyr, Giorgi (Kharaishvili) och Sebastian (Eriksson) kan vara tillbaka då. Viktiga spelare att ha i den typen av match, säger han till GT.

Matchen spelas på Ullevi den 17 september.

ANNONS