Sportbarerna nedringda – hoppas på oavgjort ikväll

Sverige möter Polen ikväll. Då kommer Göteborgs sportbarer vara fulla till brädden – med reservation för restriktioner.
– Ska jag vara helt ärlig är det bättre att se matchen hemma, säger Samhari Sanchez, krögare på Noba.

ANNONS
|

Ett redan slutspelsklart Sverige möter Polen ikväll men det hindrar inte Göteborgs sportbarer från att vara så fullbokade – som de tillåts att vara med hänsyn till rådande restriktioner.

– Det ser väldigt fullbokat ut. Det har ringt i ett hela veckan. Framförallt för Sverigematcherna. Men hela EM har varit enormt populärt hittills. Det är väldigt kul, säger Desireé Ravan på Kville Biljard Bar & Kök.

LÄS MER:Covid-19 bland svenska supportrar i Sankt Petersburg

Flera av krögarna vittnar om att de blivit nedringda av folk som vill boka bord. Men tyvärr möts de flesta av beskedet att de varit för sent ute.

– Otroligt många har velat boka bord. Vi är fullbokade sen två veckor tillbaka. Det är många som ringt – men tyvärr gick det väldigt fort. Vi är till och med fullbokade för en eventuell åttondelsfinal. Men vi hoppas att vi får åttondelsfinal som börjar klockan 18.00 så alla kan se klart matchen, säger Alan Taha på Pitchers i Majorna.

ANNONS

Likt övriga sportbarer har trycket på O’Learys Järntorget varit stort.

– Vi har haft fullbokat i en veckas tid och det har ringt non-stop. Folk mejlar, ringer in och försöker komma hit för att få plats. Det kommer bli en bra dag och härlig stämning. Vi hoppas de kommer tvåa i gruppen för då får åttondelen som spelas 18.00, säger Daniela Abrahamsson, enhetschef på O’learys Järntorget.

Hoppas på att Spanien vinner och att Sverige kryssar

Samhari Sanchez som är krögare för Noba tar inte bordsbokningar och råder dessutom folk att se matchen hemma.

– Grejen är att folk konstant har ringt i två dagar och mejlat. Men vi kör bara drop–in nu under EM. Sist var det ganska bra tryck. Jag säger till folk att vara där två timmar innan om de vill se matchen. Men om jag ska vara helt ärlig säger jag också att det är bättre att se matchen hemma, för det är sådant tryck och vi har varit tvungna att plocka bort platser på grund av kontroller och restriktioner. Det är tråkigt för fotbollsälskare men läget är ju så.

Fadde Kuphai är krögare för samtliga Glenns sportbarer i stan berättar om en telefon som aldrig slutat vibrera.

– Vi blir nerringda om man säger så. Förra matchen mellan 14.50 och 15.00 hade jag 36 missade samtal. Framförhållningen är inte jättebra men det är roligt att vi är fullbokade.

ANNONS

LÄS MER:Länderna Sverige kan ställas mot i åttondelsfinalen

Vilket resultat som är önskvärt i Sveriges möte med Polen är dessutom glasklart. Fadde Kuphai vill varken se vinst eller förlust ikväll.

– Vi hoppas på kryss och att Spanien vinner med två mål. Då möter vi Kroatien på måndag 18.00. Vinner vi gruppen eller kommer trea spelar vi 21.00 och då måste vi stänga innan matchen är slut.

ANNONS