Spelar i regnbågsbindel: "Självklart sätt att visa vårt stöd"

Flera idrottare har kört med en regnbågsfärgad bindel. Något som förbjudits på vissa håll – för tjejerna i Halmstad BK är det en självklarhet. – Ett enkelt sätt för oss att visa stöd, säger lagkaptenen Arbnora Robeli till GP.

ANNONS
|

Halmstad BK är en av få av de klassiska klubbarna inom svensk fotboll som även har ett damlag. Ett beslut som togs på ett styrelsemöte under 2015 och nu är laget redan igång. Laget har fått stor uppmärksamhet lokalt och spelar för närvarande i division fyra.

Under handbolls-EM stoppades Tobias Karlsson, lagkapten i det svenska landslaget från att bära sin regnbågsbindel för att visa stöd.

Halmstads damer, visar likt Karlsson och handbollslandslaget sitt stöd genom att låta kaptenen Arbnora Robeli spela med en regnbågsbindel på armen.

– Vi tycker att det är ett självklart sätt att visa stöd. Det är också ett enkelt sätt för oss att visa vår stöd genom att ha den på armen under matcherna.

ANNONS

– Vi når ju ut till många som tittar på våra matcher och som följer oss på sociala medier. HBK som förening är för alla och det är en förening där alla oavsett kön, sexuell läggning, religion eller bakgrund, är välkomna och ska känna sig accepterade. Det är en värdegrund som vi har skrivit på och som står nedskrivet på papper att vi ska stötta. Kaptensbindeln är ett sätt att visa att vi stöttar detta i handling och inte låter det enbart stå nedskrivet någonstans, säger Robeli till GP.

Hur länge har du haft den?

Har inte haft den länge alls. Hade match i lördags och det var första gången jag hade den på mig. Tjejerna tyckte att den var jättefin och att det var en fin idé. Det kommer vara vår bindel tills den går sönder. Annars beställer jag en ny, säger hon och skrattar.

Vad har ni fått för reaktioner?

– Folk har nog inte hunnit reagera på den än men den lilla respons man har fått har bara varit positiv.

Från klubbens håll?

– Jag har inte hört någonting från föreningens sida. Hoppas inte det och tror heller inte det, förutom positiv respons så att säga. HBK är en bra förening där man lever upp till värdegrunden på många sätt.Vi har ett damlag nu, vi har både flick och pojkverksamhet men också lag för de med någon typ av funktionsnedsättning. Det är heller inte många elitlag i Sverige som har det sistnämnda. HBK som förening är en bra förebild som har många bra saker som andra lag kan ta efter.

ANNONS

ANNONS