Sindre Tjelmeland säger upp sig från rollen som assisterande tränare i IFK Göteborg.
Sindre Tjelmeland säger upp sig från rollen som assisterande tränare i IFK Göteborg. Bild: DANIEL STILLER

Sindre Tjelmeland köper ut sig – lämnar IFK Göteborg

Efter ett halvår i föreningen lämnar Sindre Tjelmeland IFK Göteborg. Norrmannen har självt avslutat avtalet med föreningen – samtidigt som uppgifter placerar honom i Lech Poznan.
– Vi kom inte hela vägen fram i förhandlingarna med den klubb som han är aktuell för, säger Blåvitts tekniske direktör Ola Larsson till föreningens hemsida.

ANNONS
|

Det var inför säsongen som Sindre Tjelmeland lämnade rollen som huvudtränare i norska IK Start för att ersätta William Lundin som assisterande tränare i IFK Göteborg. Då fick norrmannen ett stort ansvar för Blåvitts offensiv.

Efter att Jens Askou plötsligt lämnade IFK Göteborg för Sparta Prag klev han in som interimtränare för föreningens A-lag. Norrmannen var ett alternativ till att bli huvudtränare i föreningen permanent.

– Han är en jäkla duktig person och vi har absolut inte sett max av honom, det kan jag säga. Han har en specialistkompetens som gör att han kan fungera som en huvudtränare men med en bredare kompetens bredvid sig, har Ola Larsson, teknisk direktör i IFK Göteborg, tidigare sagt till GP.

ANNONS

Köper ut sig

Istället anställdes Stefan Billborn, som tog med sig parhästen Joachim Björklund som assisterande. Då var beskedet att Tjelmeland fortsatt skulle ingå i tränarstaben.

– Stefan och Jocke har ett bra rykte i Norge och de verkar jättetrevliga. Men vi har inte hunnit prata så mycket än. Vi har bara ätit lunch på Kamratgården. Jag har fått ett bra intryck. Sedan får vi se hur vi sätter det här tillsammans, sa Tjelmeland till GP kort efter att den nya tränarduon presenterades.

På senare tid har Sindre Tjelmeland kopplats samman med en roll som assisterande tränare i Lech Poznan, där danska Niels Fredriksen är nybliven huvudtränare. Nu kommer beskedet att Sindre Tjelmeland själv avslutar sitt avtal med Blåvitt, efter att föreningen inte lyckats sälja honom, genom att köpa ut sig från sitt kontrakt.

– Det blev ett halvår tillsammans och vi önskar Sindre lycka till i hans nya klubb. För oss i IFK Göteborg är det viktigt att vi får betalt när andra vill värva från oss. Vi kom inte hela vägen fram i förhandlingarna med den klubb som han är aktuell för och nu avslutar Sindre sitt avtal för att kunna gå vidare, säger Ola Larsson till föreningens hemsida.

ANNONS
Marcus Berg får en ny roll när Sindre Tjelmeland lämnar IFK Göteborg.
Marcus Berg får en ny roll när Sindre Tjelmeland lämnar IFK Göteborg. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Ny roll för Marcus Berg

För GP utvecklar han:

– Vi når inte fram i förhandlingarna med den nya klubben. Då löste han det själv.

Vad är det som gör att ni inte når fram?

– Det är vanligt i en förhandling, ibland når man inte fram till en lösning. Eftersom vi inte vill sälja så är det lite vad det är.

Summan Tjelmeland betalar för att köpa ut sig vill han inte kommentera.

– Mer än att det är enligt avtal, så vi är nöjda med det.

Hur påverkar det här er tränarstab framöver? Vill ni ta in en till tränare?

– Nej, headcounten är ju den samma. Vi har Jens och Sindre bort och Stefan och Jocke in. Sen korrigerar vi lite arbetsuppgifter på redan befintlig stab. Till exempel låter vi Marcus Berg kliva lite närmare huvudtränarna än vad han har varit tidigare. Han har varit mer kopplad till Magnus Edlund (fotbollsutvecklare), nu blir han mer kopplad till huvudtränarna, vilket jag ser fram emot.

LÄS MER:Ola Larsson om IFK Göteborgs tränarjakt: ”En jäkla duktig person”

LÄS MER:Så vill Stefan Billborn utveckla IFK Göteborg

LÄS MER:Malick Yalcouyé tokhyllas av spelarna i IFK Göteborg

LÄS MER:Sindre Tjelmeland om framtiden i Blåvitt: ”Ska ha ett snack”

ANNONS