Simon Silverholt klar för ny klubb

Han fick inte förlängt kontrakt med Gais. Nu har Simon Silverholt gjort klart med IFK Mariehamn.

ANNONS
|

Trots flitigt med speltid under hösten blev det inte någon kontraktsförlängning med Gais. Klubben Simon Silverholt anslöt till från Halmstads BK i somras meddelade för en tid sedan att 24-åringen inte ingick i framtidsplanerna.

LÄS MER: "Alla klubbar började ringa när jag hade slutat"

Till yttermittfältarens stora besvikelse.

– Självklart hade jag velat vara kvar, sa han till GP innan jul.

LÄS MER: Bosko nöjd med Gais superpress

– Jag hade åtminstone hoppats på att få ett skambud, men jag har inte hört någonting. Så då måste jag måste kolla mig omkring. Jag håller dörrarna öppna och det finns en del andra klubbar i superettan som har visat intresse för mig, fortsatte han.

ANNONS

Flyttar till Åland

Men efter en tids spekulationer är det nu klart var Silverholt kommer att tillbringa sin fotbollsframtid. Och det blir inte i superettan. I stället har kvicksilvret skrivit på ett treårskontrakt med finska IFK Mariehamn.

LÄS MER: Lindberg om valet att återvända till Gais

Värvningen bekräftas på klubbens hemsida.

– Vi har ju under en längre tid sökt efter en precis sån typ av spelare som Simon är och nu är vi mycket nöjda att kontraktet är skrivet, säger klubbdirektören Peter Mattsson till hemsidan.

LÄS MER: Nyförvärv målade när Gais slog Sundsvall

– I konkurrens med klubbar i Superettan och Norge så väljer Simon nu att skriva på ett 2+1 års avtal med oss och vi tror att han är en offensiv kraft som kommer tillföra mycket till laget, fortsätter han.

ANNONS