Så bra är lagen – GP betygsätter Rosengård och GFC

Göteborg mot Rosengård på Ullevi avslutar årets damallsvenska. GP går igenom och betygsätter lagen inför stormatchen som minst gäller en Champions League-plats – som mest ett SM-guld.

ANNONS
|

Göteborg FC

Bild: MICHAEL ERICHSEN

LÄS MER:Så gick GFC från tabelljumbo till guldkamp

Loes Geurts – 5

Återvände till GFC inför säsongen och har, i tuff konkurrens med Jennifer Falk, imponerat stort när det är hon som har spelat. Kan komma att prisas som årets målvakt.

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Emma Koivisto – 4

Nyförvärv inför säsongen. Blev direkt ordinarie och har inte missat många minuter av årets allsvenska. Har med sin löpstyrka och offensivlusta bidragit med väldigt mycket till anfallsspelet.

Beata Kollmats – 3

Lagkapten och en av de som har varit i klubben allra längst. En trygg punkt som sällan gör en dålig match.

Taylor Leach – 3

ANNONS

Efter en ojämn fjolårssäsong har mittbacken fått det att stämma 2018. Samarbetet med Kollmats har imponerat hela året.

Emma Pennsäter – 2

Anslöt från danska Bröndby i somras. Inledde på bänken, men har varit ordinarie vänsterback under säsongsslutet. Framtidslöfte.

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Elin Rubensson – 5

Har, trots att hon inte har fått spela särskilt mycket på favoritpositionen på centralt mittfält, varit i lite av sitt livs form under hösten. Både i landslag och klubblag.

Julia Roddar – 4

Landslagsmittfältare som har fått bära ett stort ansvar, framför allt i det defensiva spelet. Hennes förmåga att skydda ytor, vinna dueller och vända spel gör livet på plan mycket enklare för lagkompisarna.

Filippa Curmark – 2

Fick förra säsongen förstörd av skador. Har varit med hela vägen nu, dock utan att ha fått det att lyfta ordentligt.

Olivia Schough – 5

I delad ledning i assistligan, bland annat tillsammans med Elin Rubensson. Det här lagets stora fixstjärna efter att Christen Press lämnat i somras.

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Julia Zigiotti Olme – 4

Succévärvning från Hammarby. Har gjort sex mål på tio matcher. Bara 20 år gammal.

Rebecka Blomqvist – 4

Klev fram när Christen Press och Adelina Engman lämnade i somras. Har gjort fyra mål på de tre senaste matcherna. Skytteligatrea.

ANNONS

TOTALT: 41

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

LÄS MER:Gulddrama i Damallsvenskan – här är förutsättningarna

FC Rosengård

Bild: LUDVIG THUNMAN

Zecira Musovic – 4

Precis som Loes Geurts nominerad till priset som årets målvakt. Har imponerat i ett lag som bara släppt in 14 mål under säsongen.

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Nathalie Björn – 3

En lovande försvarsspelare som sällan får de stora rubrikerna, men som alltid sköter sitt. Flitigt förekommande i olika svenska ungdomslandslag genom åren.

Simone Boye Sörensen – 5

En risktagande mittback med otroligt hög högstanivå. Ledaren i Rosengårds försvarslinje. Bjuder dock ibland på enkla misstag.

Glodis Perla Viggosdottir – 4

Den isländska landslagsförsvararen är inte bara solid och stabil bakåt hon är dessutom målfarlig framåt med fyra mål under säsongen. Har spelat samtliga matcher den här säsongen.

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Ebba Wieder – 3

Ytterligare en landslagsspelare på ungdomsnivå i detta Rosengård. En mittfältare som är användbar i flera positioner. En tränares dröm.

Lisa-Marie Utland – 2

Har blandat och gett en hel del under säsongen, men har på sistone visat en stigande formkurva.

Hanna Folkesson – 4

Landslagsmeriterad mittfältare som agerar städgumma centralt. Har inte stuckit ut nämnvärt under säsongen – men gör sällan en dålig match och lägger alltid ner ett hårt jobb.

ANNONS

Caroline Seger – 5

En av damallsvenskans allra mest värdefulla spelare. En av landslagets mest meriterade. Inte bara nyckeln på Rosengårds mittfält utan motorn i hela kollektivet. Är Seger bra är Rosengård bra.

Fiona Brown – 3

En rivig och kvick yttermittfältare som gillar att utmana. Har på 19 starter levererat fem mål och sex assist.

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Anja Mittag – 5

En av ligans absolut bästa anfallare, något inte minst hennes starka målfacit vittnar om. På 21 matcher har målsprutan prickat in 17 baljor. Här får GFC:s försvar se upp.

Sanne Troelsgaard – 5

Världsklass i vissa stunder – nästan helt misslyckad i andra. En humörspelare. Tur då för Rosengård att hon för det mesta är på spelhumör. Levererar allt som oftast både mål och assist på löpande band.

TOTALT: 43

ANNONS