Så blir Oscar Hiljemarks nya ledarstab i Elfsborg

Oscar Hiljemark tar över som manager i Elfsborg när Jimmy Thelin går till Aberdeen i nästa vecka.
Nu är Elfsborgs nya ledarstab klar.
Två tidigare Öistränare ingår i organisationen.

ANNONS
|

Elfsborg hade två luckor att fylla i Oscar Hiljemarks nya ledarstab. Eftersom Emir Bajrami och Christer Persson följer med Jimmy Thelin till Skottland behövdes två assisterande.

Nu är det klart att en av dem blir Fredrik Ahlstrand, tidigare assisterande tränare i Örgryte och för tillfället U19-tränare och utvecklingsansvarig i Elfsborg. 35-åringen blir alltså en intern lösning och tar klivet upp i herrlaget.

– Fredrik har gjort ett stort intryck under det här halvåret han har varit hos oss, vilket gjorde att det kändes självklart. Han har givetvis träffat Oscar flera gånger och alla har varit positiva. Det är kul att flytta upp någon internt, säger klubbchefen Stefan Andreasson.

ANNONS

Även Javier Agenjo, 36, rekryteras. Han kommer närmast från Oscar Hiljemarks tidigare klubb, Aalborg. Där var han fystränare, nu blir han assisterande till Hiljemark.

– Det känns tryggt och bra för Oscar och för oss. Det är bra att han får med sig en person, även om han är trygg och känner många här. Javier gör sin sista match med Aalborg på söndag och är anställd hos oss från 3 juni, säger Andreasson.

Var assisterande till Ivarsson i Öis

Eftersom Fredrik Ahlstrand lämnar posten som U19-tränare och utvecklingsansvarig hade Elfsborg en vakans även där. Den tjänsten går till Johan Mattsson, Ahlstrands tidigare kollega i Örgryte. Duon var assisterande till Dane Ivarsson som fick sparken av Öis 2022.

Mattsson ska inte ingå i herrlagets ledarstab, men kommer ha ett tätt samarbete med Hiljemark och kompani.

– Johan är precis som Fredrik engagerad och ambitiös. Han är respekterad inom Göteborgsfotbollen. Vi vill att man i den rollen ska ha mer ansvar än bara för U19-laget, så vi ser det som en utveckling för oss som klubb.

Två tidigare öisare i Elfsborg för tankarna till Stefan Andreassons son, Anton, som spelar för Sällskapet. Andreasson den yngre rekommenderade Jimmy Thelin en gång tiden, efter en kort sejour i Jönköpings Södra.

ANNONS

– Anton är en klok person som man kan ha som bollplank, som när vi tittade på Jimmy Thelin. Men han är förstås inte delaktig i sådana här beslut, det är Elfsborg som har gjort det. Sen kan vi skoja ibland om att det blev öisare, säger Stefan Andreasson.

Wettergren inte tillgänglig

Ett namn som dök upp i diskussionerna kring ledarstaben var Peter Wettergren, mångårig assisterande tränare i Elfsborg och tidigare Janne Anderssons högra hand i landslaget. Han är i dag teknisk direktör på förbundet.

– Jag har en dialog med Peter med jämna mellanrum och han vet att dörren till Borås och Elfsborg är öppen jämnt. Hittills har det inte blivit rätt tajming och så blev det även den här gången. Någon gång kanske Wettergren blir elfsborgare igen, men inte nu, säger Andreasson.

LÄS MER:Fem punkter efter Elfsborgs förlust mot Malmö FF

LÄS MER:Ahmed Qasem om att flyttas runt i laget

LÄS MER:Grinigt när Elfsborg föll igen: ”Jag sa inte Skalle-Per”

ANNONS