Rosa Kafaji klar för Arsenal

Nyligen kunde GP avslöja att Rosa Kafaji kommer lämna Häcken för engelska giganten Arsenal. Nu är flytten bekräftad.
– Hon är en av världens mest spännande talanger, säger Arsenaltränaren Jonas Eidevall.

ANNONS
|

Kafaji kom till Häcken från AIK 2022 och inledde sin sejour på Hisingen med en svår skada, ett benbrott. Sedan hon kom tillbaka har hon varit en bärande del i Häcken och blivit en A-landslagsspelare. Nu lämnar hon klubben för Arsenal FC.

– Tack Hisingen för tre minnesvärda år. Ni tog emot mig med öppna armar när jag behövde det som mest och ni blev min andra familj. Det gör ont nu att säga att jag måste flyga vidare, säger Kafaji till Häckens hemsida.

– Jag är evigt tacksam för alla de magiska stunder vi har haft tillsammans, våra minnen, ert stöd och allas passion för den här klubben har format mig till den spelare och person jag är i dag, fortsätter 21-åringen.

ANNONS

Arsenaltränaren Jonas Eidevall: ”Världens mest spännande talang”

Londonklubbens svenske tränare är belåten med Arsenals senaste nyförvärv.

– Hon är en av världens mest spännande talanger och jag har beundrat hennes spel under flera år. Hon är orädd i sitt sätt att spela och jag vet hon har det driv och mental förmåga som krävs för att uppfylla sin potential här hos Arsenal, säger Jonas Eidevall till lagets hemsida.

Förra säsongen slutade Arsenal på en tredjeplats i Women’s Premier Leauge. Damlaget är en av Englands mest framgångsrika med bland annat 14 cuptitlar i FA-cupen. I laget finns svenska landslagsspelarna Stina Blackstenius, Lina Hurtig och Amanda Ilestedt.

På två och ett halvt år i BK Häcken FF blev det totalt 28 mål och sex assists på 49 tävlingsmatcher för Kafaji.

LÄS MER:Häcken besegrade Örebro – Felicia Schröder matchhjälte

LÄS MER:Rosa Kafajis ånger efter EM-kvalet: ”Det lönade sig inte”

LÄS MER:Soft hooligans är svenska landslagets tolfte spelare

ANNONS