Robin Olsen rånad och hotad i sitt hem

Landslagsmålvakten Robin Olsen och hans familj uppges ha blivit rånade och hotade med machete i sitt hem i Liverpool. "Vi erbjuder Robin och hans familj mesta möjliga stöd", säger Everton i ett uttalande.

ANNONS
|

Brittisk media rapporterade på onsdagen att svenska landslagets och Evertons målvakt Robin Olsen, 31, med familj rånats i sitt hem i Liverpool av maskerade män med machetes.

Nu bekräftar Everton händelsen och skriver i ett uttalande till BBC att familjen erbjuds ”mesta möjliga stöd”.

Olsen, hans fru och deras två barn befunnit sig i hemmet i Liverpool är attacken ägde rum på lördagskvällen och rånarna ska ha fått med sig flera värdefulla smycken som de hotat till sig.

Familjen uppges vara ”djupt traumatiserad” och ska ha flyttat från huset. Everton uppger för BBC att polisen är underrättad och utreder inbrottet.

ANNONS

När Everton mötte Chelsea på måndagskvällen fanns Olsen inte med i truppen, då ska det enligt Expressen dock ha hänvisats till skada.

På senare tid har flera Premier League-spelare utsatts får rån och hot och det var inte längesedan Olsens tränare i Everton Carlo Ancelotti utsattes för ett liknande brott i sitt hem.

Robin Olsen fanns inte med i Evertons matchtrupp i måndags, med hänvisning till skada.
Robin Olsen fanns inte med i Evertons matchtrupp i måndags, med hänvisning till skada. Bild: MAXIM THORE
ANNONS