Robin Olsen.
Robin Olsen. Bild: GIULIANO MARCHISCIANO

Robin Olsen lånas ut till Everton

Den svenska landslagsmålvakten Robin Olsen har fått skralt med speltid i Roma. Nu lånas han ut till engelska serieledarna Everton, som själva bekräftar det via klubbens sociala medier. ”Jag kan inte vänta på att träffa er och komma igång”, skriver han på Instagram.

ANNONS
|

Robin Olsen hade en fin VM-sommar 2018 när Sverige gick hela vägen till kvartsfinal.

Efter mästerskapet värvades han för stora pengar från FC Köpenhamn till Roma. I det italienska storlaget var han inledningsvis förstavalet, men fick lämna denna post efter ungefär halva säsongen.

Konsekvensen blev att den svenska landslagsmålvakten lånades ut till Cagliari. Där fick han välbehövlig speltid, men lämnade klubben efter att låneavtalet löpte ut efter säsongens slut.

Tillbaka i Roma har Olsen återigen hamnat i frysboxen. Han har sökt efter en ny klubbadress med ljus och lykta, men hittills gått bet.

På transferfönstrets sista dag har Olsen dock lyckats hitta en ny klubbadress. Och inte vilken som helst.

ANNONS

Får Ancelotti som ny tränare

Olsen är klar för engelska Everton, som leder Premier League efter fyra omgångar. Laget har övertygat och vunnit samtliga matcher under den nya säsongen.

Robin Olsen verkar vara riktig taggad på att anlända till Premier League.

”Jag kan inte vänta på att träffa er och att komma igång. Jag är stolt och hedrad!”, skriver han på Instagram.

Klubben tränas av stortränaren Carlo Ancelotti, och Olsen kommer nu att få tampas med engelska landslagsmålvakten Jordan Pickford om platsen mellan stolparna.

”Välkommen, Robin”, skriver klubben via Twitter.

Olsen är för närvarande i Stockholm med landslaget som ska spela träningsmatch mot Ryssland, och sedan möta Kroatien och Ryssland i Nations League.

ANNONS