Region Halland hotat – av norske Erling Haaland

Den norske stjärnanfallaren Erling Haaland skapar huvudbry för försvarare.
Och för Visit Halland, enligt avdelningschefen Jimmy Sandberg.
– Jag har tröttnat, säger han till Fotbollskanalen.

ANNONS
|

Haaland värvades till Manchester City inför säsongen. Där har målproduktionen fullkomligen exploderat. I Premier League har han dunkat in 17 mål på elva matcher – i Champions League har det blivit fem på fyra matcher.

I takt med att rekorden staplats på hög har norrmannen tagit sig in i det allmänna medvetandet. Nu är han namnet på allas läppar.

Men det är inte bara försvarare som följt hans framfart med fasa – även turistorganisationen Visit Halland, som ingår i region Halland, har fått nog.

Därför har avdelningschef Jimmy Sandberg publicerat ett öppet brev på sin LinkedIn.

"I årtionden har vi informerat världen om Halland, en något undanskymd pärla på den svenska västkusten. Hundratusentals turister kommer hit varje år för att njuta av våra sandstränder, lummiga skogar och mysiga stadskärnor. Men till vår förtvivlan ser vi nu att våra ansträngningar i snabb takt försvinner. Allt på grund av en fantastisk norsk fotbollsspelare", skriver han avdelningschef och fortsätter:

ANNONS

"Det har kommit till vår kännedom att det finns en enorm förvirring gällande stavningen av Haalands namn. Något som resulterat i att tusentals journalister och fans i inlägg kallar honom… Halland. Men vi är Halland. Han är Haaland”.

Hoppas att Haaland kommer till Halland

Anledningen till brevet är att flera förvirrade personer använt hashtaggen ”halland” i stället för ”haaland”. Någonting som fått regionens sociala kanaler att svämma över.

Sandberg utvecklar för Fotbollskanalen.

– Vi ser att hashtags och Google-sök är en viktig kanal när man har internationella gäster och man är en okänd region. Vi är väldigt små och vi är inte en av de kända regionerna i Sverige. I utlandet är Halland försvinnande litet. Vi kämpar varje dag för att få upp kännedomen. Om en norrman, dansk eller engelsman söker på oss och det mesta handlar om Haaland så är det klart att vi försvinner i bruset. Det är bra om vi kan få till en fördelning i stavningen, tycker vi. Det är klart att det är med glimten i ögat, men det är kul om i alla fall någon stavar hans namn rätt, säger han.

Efter att inlägget publicerats har det fått stor uppmärksamhet.

– Det är många som kommenterar idén och det börjar flyga lite grand. Jag har ingen jätteskara på Linkedin, men jag har fått en del ompubliceringar av folk som tycker att det är en rolig idé och det har fått lite spinn. Om vi får ut det bland fansen så kommer förhoppningsvis något att tagga rätt på stavningen. För det är faktiskt så att det kan bli ett problem för oss i framtiden. Vi hoppas göra en liten effekt. Det roligaste hade varit om Haaland kom till Halland. Men det kanske är för mycket att önska, säger Sandberg.

ANNONS

LÄS MER:ALS-sjuke Alf Brun fick sin önskan uppfylld

LÄS MER:Haaland-hyllningen: "Som Zlatan och Ronaldo"

LÄS MER:Dubbla hattrick-skyttar i Citys derbykross

ANNONS