Rättegången mot Benjamin Mendy inledd

Manchester City-stjärnan Benjamin Mendy står anklagad för åtta våldtäkter. Nu målas bilden upp av hur det ska ha gått till. Enligt åklagaren lurade han kvinnor till sin herrgård – och låste in dem.

ANNONS
|

Mendy började allt mer slå sig i Manchester Citys startelva. Bara några år tidigare hade han slagit igenom i Monaco och vunnit VM-guld med det franska landslaget.

Då, i augusti förra året, kom nyheten som ändrade allt. Vänsterbacken hade gripits av polis i Manchester – och anklagades för flera våldtäkter.

Nu har rättegången inletts mot fransmannen, som står anklagad för totalt åtta fall av våldtäkt, försök till våldtäkt och försök till sexuella övergrepp.

Under måndagen lade åklagaren Timothy Cray ut sin bild av händelseförloppet, enligt The Guardian.

Misstänks ha låst in kvinnor

Enligt denna ska Mendy ha haft en man i 40-årsåldern till sin hjälp. 40-åringen ska ha varit fransmannens ”fixare”.

ANNONS

Duon träffade kvinnor på nattklubbar i Manchester och tog dessa med sig hem till Mendys herrgård. Där ska de ha våldtagit kvinnor, vissa för berusade för att säga nej.

Totalt ska det handla om 13 kvinnor och 22 olika fall.

– De här kvinnorna var engångsartiklar. De skulle användas för sex och sedan kastas bort, säger Cray enligt The Guardian.

Våldtäkterna ska ha ägt rum mellan 2018 och 2021 på herrgården som ligger avlägset. Flera kvinnor vittnar om att duon ska tagit deras mobiler från dem vid ankomst.

Två vittnar dessutom om att de ska ha blivit inlåsta och våldtagna på ett rum intill Mendys sovrum.

Enligt åklagaren är det ingen slump att ska ha agerat på detta sätt.

– De var inte i något sorts tillstånd där de var lyckligt ovetandes om hur allt fungerar, de visste mycket väl vad de gjorde. De gjorde jakten på kvinnor och sex till ett spel. De brydde sig inte om ifall kvinnor blev sårade eller skadade, säger Cray.

Under utredningen är Mendy avstängd från all fotbollsrelaterad aktivitet. Han nekar till alla anklagelser.

Rättegången väntas pågå i sex veckor.

LÄS MER:City-stjärnan nekar till våldtäktsanklagelserna

LÄS MER:Benjamin Mendy anklagad för ytterligare våldtäkt

LÄS MER:Benjamin Mendy flyttas till högsäkerhetsfängelse

ANNONS