Ralf Edström biten av katten – tillbringade fyra dygn på sjukhus

Fotbollsikonen Ralf Edström spenderade fyra dygn på Mölndals sjukhus efter att ha blivit biten av sin katt Tussen.
– Det blev väl rena giftet och jag är infektionskänslig, säger Ralf Edström till Sportbladet.

ANNONS
|

Ralf Edström saknar sedan tidigare en av sina lungor, som ett resultat av en tidigare sjukdom. Han har därför varit extra försiktig när det gäller coronaviruset, och har tillbringat större delen av tiden i sitt hem i västra Göteborg.

Men inte ens i hemmets lugna vrå går man alltid säker. Särskilt inte om man delar hemmet med en katt vid namn Tussen. En natt bet den 14-åriga katten den tidigare IFK Göteborg-spelaren i högerfoten.

– Vår katt Tussen sover alltid i fotändan på sängen. Jag måste ha sparkat av mig täcket och gett honom en ordentlig smäll för han bet mig i foten, rejält, berättar Edström för Sportbladet.

ANNONS

Lades in omgående

Efter ett besök på sjukhuset fick Ralf Edström penicillin, som visade sig vara verkningslös. Efter tio dagar utan förbättring fick han ny medicin men inte heller den gav någon effekt.

– Foten såg ut som en boll. Jag haltade fram och kunde inte få på skon på högerfoten, säger han.

Då kontaktade han återigen sjukhuset, varpå han råddes att åka in till Mölndals sjukhus – där de la in honom omgående.

– Det var en rejäl infektion. Katten är utomhus och hans tänder är vassa och kommer åt djupt när han biter. Det blev väl rena giftet och jag är infektionskänslig, säger Edström.

Fick penicillin intravenöst

Han blev kvar på sjukhuset i fyra dagar och fick penicillin intravenöst innan foten återhämtade sig. Nu är Edström återställd och planerar att återuppta sina dagliga promenader.

Ralf Edström gjorde 15 mål på 40 matcher i den svenska landslagströjan och vann guldbollen både 1972 och 1974.

ANNONS