Qviding tog tre viktiga poäng i fredagens derby mot Utsikten på Valhalla IP.
Qviding tog tre viktiga poäng i fredagens derby mot Utsikten på Valhalla IP. Bild: CHRISTOFFER BORG MATTISSON

Qviding vann måstematch mot Utsikten

Fredagskvällen bjöd på ödesmatch och stadsderby i Ettan Södra när Qviding FIF gästades av Utsiktens BK. Ett hemmalag i kris och ett bortalag med en sista chans att hänga med i kampen om kvalet till Superettan. Och det blev hemmalaget Qviding som tog hem segern med 2-1. Tre viktiga poäng som gör att man lämnar kvalplatsen.

ANNONS
|

Inför mötet i den 28:e och tredje sista omgången av Ettan Södra hade både Qviding och Utsikten mycket att spela för.

Hemmalaget Qviding var i desperat behov av att ta poäng, då laget befann sig på kvalplatsen neråt med en poängs marginal till direkt nedflyttning.

Utsikten å andra sidan hade inför matchen en smal chans att kunna kvala till Superettan om man kunde ta in sexpoängsavståndet till Landskrona.

Men det blev Qviding som gick segrande ur mötet på Valhalla IP med 2-1, efter mål från Julius Johansson och Isac Spanedal.

Uddamålssegern gör att man temporärt lämnar kvalplatsen och klättrar tre tabellplaceringar, dock med en match mer spelad än konkurrenterna i bottenträsket.

ANNONS

För Qviding innebär det att kvalplatsen till Superettan nu sannolikt är utom räckhåll. Laget är fortsatt sex poäng bakom Landskrona, som i sin tur gästar serieledarna Värnamo på söndag.

ANNONS