Polens galna scouting: ”Vet vilken hund...”

Czesław Michniewicz är ny på jobbet och har inte legat på latsidan. Inför playoff-finalen mot Sverige berättar den polska förbundskapten om sin minst sagt ambitiösa scouting av de svenska spelarna.
– Jag vet vems hund som har en landslagströja på sig. Jag vaknar och somnar med de svenska spelarna i huvudet, säger han enligt Sportbladet.

ANNONS
|

På tisdagen ska det avgöras om det blir Sverige eller Polen som får spela VM i Qatar i höst. Sverige tog sig till playoff-finalen genom seger mot Tjeckien samtidigt som Polen, på grund av den ryska avstängningen, inte behövde spela någon semifinal. Mer tid till scouting för Polen? Det verkar så.

Den polska förbundskaptenen Czesław Michniewicz, 52, som mot Sverige gör sina andra landskamp på den polska bänken, säger enligt Sportbladet att han inför playoff-samlingen haft en lista på spelare från Sverige och Tjeckien som han "studerat noggrant”. Efter den svenska segern förra veckan strök han de tjeckiska namnen från listan.

ANNONS

– Nu vet jag alldeles för mycket om de svenska spelarna för att det ska vara riktigt bra för min egen hälsa, säger förbundskaptenen enligt tidningen.

När han berättar vad han säger sig veta kan man förstå vad han menar.

– Jag vet vilken svensk spelare som är arg på en annan spelare för att han vunnit priset som årets spelare i Sverige, och jag vet vems hund som har en landslagströja på sig. Jag vaknar och somnar med de svenska spelarna i huvudet.

Han fortsätter:

– Jag vet vilken spelare som har en mamma som har spelat handboll, pappa som spelat fotboll och vilken spelare som är mest lättprovocerad av de svenska spelarna. Jag har noterat Alexander Isaks knep som domarna inte ser mot försvararna.

Har inte berättat för spelarna

Michniewicz säger att han inte berättat allt han vet till sina spelare för att det kan bli för mycket för dem.

Den svenske högerbacken Emil Krafth är inte allt för imponerad av den polske förbundskaptenens kunskaper.

– Då vet han mer än mig måste jag säga. Jag vet inte vem som är mer lättprovocerad än någon annan, säger han till Expressen och fortsätter:

– Jag vet inte hur mycket det kommer hjälpa att han vet vem i laget som har en hund. Sen tror jag de har bra koll på oss, precis som vi har på dem. Vi har inte koll på vilka hundar de har, men vi vet hur bra de är.

ANNONS

Matchen mellan Polen och Sverige spelas klockan 20.45 på Stadion Slaski i polska Chorzów och sänds på TV4 och i Radiosporten.

LÄS MER:I så fall kommer Lewandowski att slakta Sverige

LÄS MER:Bekräftat: Lewandowski spelar mot Sverige

LÄS MER:Besked om Zlatan: "Han kommer inte att starta"

ANNONS