Peter Gerhardsson efter uttåget: ”Finns en jantelag”

Det pratades om guld innan mästerskapet för de svenska landslaget.
Det slutade med en brakförlust mot England i semifinalen.
– Det känns inte bra att förlora med 0–4, säger förbundskaptenen, Peter Gerhardsson till TV4.

ANNONS
|

De svenska spelarna hymlade inte innan EM-slutspelet med att man siktade på att ta ett guld. Favoritskapet kom även utifrån men något guld blev det inte. För i semifinalen mot England tog det stopp.

Det var inget snack.

Det blev 4–0 till England som körde över det svenska landslaget som inte hade mycket att sätta mot i den andra halvleken.

– Det är mycket känslor naturligtvis. Det känns inte bra att förlora med 0–4. Fotbollen är sådan ibland ... våra första 30 är riktigt bra men ett mål blir viktigt, säger Peter Gerhardsson till TV4.

Direkt efter slutsignalen hade han svårt att prata om vad han och hans spelare hade kunnat gjort annorlunda.

ANNONS

– Efterklok är inte en tränares favoritord. Man försöker alltid påverka där man är men jag tycker deras 1–0 blir väldigt tungt. Sen effektiviteten, vi måste göra mål på våra lägen. Framförallt mot ett så bra motstånd som England, säger han.

Från guldsnack till uttåg: ”En jäkla jantelag”

Att det svenska landslaget så tydligt var ute och pratade om guld innan mästerskapet är något som Peter Gerhardsson också sett som en möjlighet.

– Om du hade frågat mig efter första 30 minuterna hade jag trott på det också. Är du i en semifinal finns det alltid möjligheter att göra det. Du kan prata om att ta guld i januari, mars, april och juni. Sedan verkar det reta andra. Det finns en jantelag i det här landet som säger att man inte ska sticka ut ... de personerna är nog glada nu, säger han.

LÄS MER:Sverige utslaget ur EM – förnedrat av England i semifinalen

LÄS MER:Dokument: Det här var Sveriges fotbolls-EM

ANNONS