Pauline Hammarlund om sitt drömmål: ”Satt väldigt bra”

Häcken krossade norska Vålerenga på Bravida arena. Matchens behållning var Pauline Hammarlunds pärla i den första halvleken.
– Den satt väldigt bra, säger hon.

ANNONS
|

Förra träningsmatchen städade Häcken av norska Lilleström med klara 4–0. På lördagen stod norskt på menyn på nytt.

Vålerenga, som vann norska ligan så sent som 2020 och som tog hem cupen förra året, genrepade inför återstarten av Toppserien.

Även denna motståndare blev en munsbit för Häcken – som vann med hela 3–0.

– En bra match mot ett tufft motstånd, sammanfattar Pauline Hammarlund, och får medhåll av tränare Robert Vilahamn.

Trots att laget gjorde tre mål var det kanske främst defensivt man imponerade. Den nykomponerade backlinjen bestående av Hanna Wijk, Elma Junttila-Nelhage, Aivi Luik och Anna Sandberg släppte ingen över bron. Pressen började redan längst upp hos Hammarlund – och det norska laget hade inte mycket att sätta emot.

ANNONS

Det är kanske inte så konstigt, då Häcken lagt stort fokus på försvarsspelet inför mötet.

– Det fungerade bra. Det satt betydligt bättre än förra veckan, säger Hammarlund.

Även framåt blev det succé. Knappa tio minuter in mötte nyförvärvet Dora Zeller ett inlägg från Andrine Hegerberg med pannan. Bollen letade sig otagbart in i nät.

Även trean nickades in. Denna gång av Molly Johansson på ett inlägg från Anna Csiki.

”Hon är tillbaka i gammal god form”

Men snyggast var Hammarlunds mål. Efter en dråplig sekvens i Vålerengaförsvaret letade sig bollen fram till anfallarens fötter. Det fanns aldrig någon tvekan från Hammarlund, som gick på avslut ett par meter utanför straffområdet. Avslutet var lika precist som det var vackert.

– Ja, den satt väldigt bra! Det var snyggt. Jag kände bara att jag var nära mål och tänkte att jag testar att curla den i bortre, säger målskytten.

Vilahamn gillade vad han såg. Efter matchen hyllar han sin spjutspets.

– Jag äskar det där som gammal forward. En forward som har en plan med sitt skott och avslutar både med hårdhet och precision. Man ser verkligen på henne att hon är tillbaka i gammal god form, säger han.

Hammarlund känner sig också bra, efter en vår upphackad av skador.

ANNONS

Vilahamn är dessutom nöjd med sina nyförvärv, som han menar var precis vad laget behövde inför den allsvenska återstarten den 19 augusti. Där hoppas han att laget ska ta än mer fart.

– Jag tycker att vi har en mycket stabilare trupp och en högre konkurrensnivå. Vi har spelare för att vinna varje match. Tyvärr har vi satt oss i en väldigt dum tabellsituation, men vi kan inte tänka så mycket på det nu. Vi får försöka rädda upp det, först och främst vad gäller Champions League-platserna. Sedan om Linköping eller Rosengård faller igenom, då kan vi absolut sikta högre, säger han.

Så startade BK Häcken

(4–2–3–1): Kajsa Wallem – Hanna Wijk, Elma Junttila-Nelhage, Aivi Luik, Anna Sandberg – Julia Karlenäs, Marika Bergman Lundin – Dora Zeller, Anna Anvegård, Andrine Hegerberg – Pauline Hammarlund

LÄS MER:Började spela fotboll för fem år sedan – nu har Aisha Masaka siktet inställt på Champions League

LÄS MER:Se mötet mellan BK Häcken och Vålerenga IF

LÄS MER:Systrarna Johansson blev proffs – i varsin idrott

ANNONS