”Paka” berättar om känslorna efter nya knäskadan

Patrik Karlsson Lagemyr lämnade återkomsten till Gamle Ullevi i tårar.
Nu berättar han om känslorna efter den nya svåra knäskadan.
– Jag kunde inte hålla det inom mig, säger han till Sportbladet.

ANNONS
|

”Pakas” historia är vida känd. Han tog sig genom Blåvitts ungdomsled hela vägen upp till a-laget, där han fortsatte imponera.

Att 25-åringen är en skicklig fotbollsspelare råder det inga tvivel om. Han har levererat såväl fina prestationer som poäng under de perioder han spelat. Men det är just det – att han bara kunnat spela i perioder.

För de svåra knäskadorna har avlöst varandra. Efter att ha ådragit sig totalt fyra sådana lämnade han i våras IFK Göteborg för att få ny fart på karriären i IK Sirius.

Den 28 augusti återvände han till sina gamla jaktmarker, Gamla Ullevi. Nu för första gången i andra färger än Blåvitts, i matchen han berättar att han längtat efter.

ANNONS

Men återkomsten skulle utvecklas till en mardröm. Redan efter 20 minuter insåg han att någonting var fel, fem minuter senare linkade han av med tårar rinnandes längs med kinderna.

– Det var ganska många grejer som kom upp i huvudet när jag fick gå från ena långsidan, runt målet och till den andra. Mycket tankar och känslor. Stående ovationer. Familjen var på plats och visste hur mycket jag hade sett fram emot den här matchen. Jag kunde inte hålla det inom mig, berättar han för Sportbladet.

”Svårt att säga nu hur allting kommer bli”

Han visste redan då – det var en ny knäskada han åkt på, den femte i ordningen. Förra veckan meddelade Sirius att denna håller honom borta resten av säsongen.

Skadan kommer kräva en operation. För Sportbladet berättar han om tankarna kring framtiden – en framtid som kan innebära att han aldrig spelar fotboll professionellt igen.

– Det är klart att många tankar har tänkts i mitt huvud sen den dagen. Det är svårt att säga nu hur allting kommer bli. Men jag har en förhoppning att få göra mig själv rättvisa och gå igenom det här. Vi får se hur känslan är och allt så med kroppen. Ibland säger kroppen emot och då är det inte så mycket att göra, säger han.

ANNONS

Trots alla orosmoln är det givet att han tänker genomföra operationen som krävs. Han berättar varför:

– För mig är det det. Att kunna få exakt den hjälp som behövs för att göra det jag älskar mest. Men känner jag att ”nej det här går inte” så har jag i alla fall gjort allt i min makt för att kunna göra det jag älskar mest i livet. Jag har alltid haft en dröm att mina barn ska få se mig spela fotboll i framtiden. Om det inte går nu så kanske det skulle gå om några år och då är det bra om man gjort operationen. Nu låter det bara som att jag gör det för framtiden, men jag kommer göra allt i min makt för att komma tillbaka och spela fotboll, säger han.

LÄS MER:Patrik Karlsson Lagemyr utgick skadad

LÄS MER:Sirius Patrik Karlsson Lagemyr inför mötet med IFK Göteborg

LÄS MER:Patrik Karlsson Lagemyrs känslosamma avsked från IFK Göteborg

ANNONS