Orden innan Emiliano Salas dödskrasch

2019 dog fotbollsspelaren Emiliano Sala i en flygkrasch. Nu har ljudfiler som visar pilotens oro inför flygningen läckt.
– I vanliga fall skulle jag ha min flytväst mellan stolarna men i morgon kommer jag ha på mig flytvästen, säger han bland annat, enligt BBC.

ANNONS
|

Emiliano Sala, 28, dog 2019 när flygplanet som skulle ta honom över Engelska kanalen kraschade. Den argentinske anfallaren hade precis sålts från Nantes till Cardiff. Både han och piloten David Ibbotson omkom i olyckan.

Affärsmannen David Henderson, som arrangerade flygresan, dömdes till 18 månaders fängelse då han ansågs ha äventyrat planets säkerhet.

Nu har ny information om kraschen framkommit. BBC har tagit del av ljudfiler när piloten David Ibbotson inför resan talar med en vän. Ibboston lyfter sin oro inför att resa med flygplanet. Han berättar att han tidigare hört en smäll under en resa med planet.

ANNONS

– Jag flög och hörde plötsligt en smäll. Jag tänkte ”vad är fel?”. Så jag kontrollerade alla parametrar, allt var bra och planet fortsatte flyga men det fångade ens uppmärksamhet, säger Ibbotson i samtalet.

Han berättar också att han tidigare upplevt som en dimma i planet och att han märkt problem med en bromspedal när han landade i Nantes.

– Det här flygplanet måste tillbaka i hangaren, säger han till vännen.

Även Sala orolig

Inför resan till Cardiff säger piloten:

– I vanliga fall skulle jag ha min flytväst mellan stolarna men i morgon kommer jag ha på mig flytvästen.

Även Emiliano Sala var orolig över flygplanet. I ett röstmeddelande som han skickade till en vän samtidigt som planet var på väg att lyfta i Nantes säger han att han är rädd och att flygplanet ser ut att falla isär.

– Jag vet inte om någon kommer att leta efter mig för de kommer inte att hitta mig, säger 28-åringen i meddelandet.

Efter Salas död blev hans övergång ett ärende för Idrottens skiljedomstol, Cas. Där beslutades nyligen att Cardiff ska betala Nantes 64 miljoner kronor.

LÄS MER:Affärsman dömd till fängelse för Salas dödskrasch

LÄS MER:Cardiff vill inte betala för omkomne Emiliano Sala

LÄS MER:Obehörig pilot orsakade fotbollsstjärnans död

ANNONS