Öis värvar Haglind-Sangré från seriekonkurrenten

Örgrytes truppbygge fortsätter. Nu är mittbacken Marcus Haglind Sangré, senast i Akropolis, är klar för klubben.
– Vi har följt honom ett ganska bra tag så det är ett gediget scoutingarbete, säger Igor Krulj.

ANNONS
|

Örgryte fortsätter sätta ihop sin trupp inför säsongen 2021. Sedan tidigare har målvakten Robin Wallinder, backen Jonathan Azulay, mittfältaren Anel Rashkaj och anfallaren Ajdin Zeljkovic skrivit på avtal. Nästa värvning heter Marcus Haglind Sangré. 25-åringen har ett förflutet i Malmö FF, Oddevold och Motala AIF men har tillhört Akropolis de senaste säsongerna.

Där var han 2020 en nyckelspelare när Stockholms-laget överraskade i serien. I ung ålder spelade Haglind Sangré flertalet matcher för de svenska ungdomslandslagen. Det var också i den vevan han värvades till Malmö FF:s akademi. Det blev inga seniorframträdanden i den ljusblå tröjan.

– Vi har sökt försvarare och Marcus är duktig i speluppbyggnaden och besitter även ledaregenskaper. Jag tycker vi har träffat rätt med Marcus, säger Igor Krulj om klubbens senaste värvning.

ANNONS

LÄS MER:Provspelaren imponerade – trivs i Gais

Det har det dock blivit de senaste åren. Haglind Sangré har varit en konstant i Akropolis startelva och noterats för över 100 matcher i superettan och division 1.

Vintern 2019 tränade Haglind Sangré med Gais och var sugen på att skriva på.

– Jag skulle absolut kunna tänka mig att spela här, sa han till GP då.

”Pratade filosofi med Dane”

Nu är han klar för två år i rivalföreningen Öis i stället.

– Det känns jättebra. Dels känns detta som ett bra steg för min egna utveckling men framförallt känns det som att klubben är inne på att bygga något väldigt spännande. Jag satt en lång stund med Dane och igår och pratade filosofi och hur han har byggt sitt spel tidigare och detta är ju mer än bara att hamna i en storklubb. Det handlar såklart om fotbollsbiten med och Dane och de andra gör verkligen detta till ett helt paket som jag är väldigt taggad på, säger han till klubbens hemsida.

LÄS MER:Öis och Gais jagar mittbackar – här är 15 lediga centrala försvarare

– Det är en spelare med en enorm drivkraft att bli bättre – han passar bra i vårt lagbygge. Hans längd kommer också att vara gynnsam i våra fasta situationer, säger Igor Krulj.

Vad känner du nu kring ert lagbygge – vad letar ni efter?

ANNONS

– Vi tittar efter en offensiv spelare. Det är gott om tid kvar på transferfönstret och det är väldigt levande. Men vi känner oss nöjda med vad vi har gjort hittills.

Ni hoppas ha klart något innan transferfönstrets slut?

– Ja, vi har förhoppningar men det är många bitar som ska falla på plats.

ANNONS