Öis ordförande Per Skånberg kliver åt sidan

Per Skånberg slutar som ordförande för Öis.
Efter två år på posten kommer han inte ställa upp för omval.
– Det är en tidsfråga, säger han till GP-sporten.

ANNONS
|

Per Skånberg tog över som ordförande för Öis 2021 när Joacim Nordh, efter 1820 dagar på posten, inte fått förnyat förtroende.

Det blev dock inte en lika lång sejour på posten för Skånberg som nu meddelar att han inte kommer att fortsätta som ordförande för Öis.

8 mars har föreningen sitt årsmöte och när valberedningen i detta nu tar fram ett förslag för styrelse, ja då har Skånberg berättat att han inte tänker ställa upp för omval.

– I takt med att med att vårt bolag har växt ganska kraftigt så har det blivit en utmaning att hinna med och att hinna ge den närvaron som uppdraget behöver. Det har successivt växt fram under hösten att det blir svårare och svårare att hinna lägga den tid som ordförandeskapet kräver, säger Per Skånberg.

ANNONS

Stannar kvar i Öis

Med det sagt kommer han inte att lämna föreningen helt och hållet.

– Jag har ett rödblått hjärta så på ett eller annat sätt kommer jag att vara aktiv framåt också, som partner och ideellt, säger Skånberg som dessutom har tre barn i föreningen.

Totalt blir det tre år i Öis styrelse för Per Skånberg, två av dem som ordförande.

– Det har varit fantastiskt roliga år på många sätt. Att få vara med och se Öis damlag klättra i divisionerna och det har varit år där vi har stärkt ekonomin och fortsatt den resan. Vi har byggt ut ungdomsverksamheten och fått till en spetsigare akademiverksamhet i samarbete med Real Sociedad, säger han och fortsätter:

– Sen är det klart att både jag och alla andra i föreningen hade hoppats på en sportsligt bättre prestation från herrarna under förra året, det har varit en besvikelse. Men vi ser med tillförsikt fram mot det här året, både på herr- och damsidan.

LÄS MER:Öis agerande imponerar inte – snacka om svag klubbchef

LÄS MER:Öis och Elias Gustafson bryter kontraktet

LÄS MER:Han var bäst i test – när Öis smygstartade säsongen

ANNONS