Det bjöds på chanser – men inga mål – när Örgryte gästade Brommapojkarna. Arkivbild. Bild: MATHIAS BERGELD

Öis fick inte hål på jumbon – trots jättelägen

Tre raka segrar. Det stannade segersviten på för Öis som fick med sig en pinne hem efter 0-0 borta mot jumbon Brommapojkarna.

|

Sex matcher i rad utan förlust. En svit som för Öis nu har vänt med tre raka segrar mot Syrianska, Brage och Gais var självförtroendekontot på topp hos spelarna i Öis när vårsäsongen skulle avslutas mot Brommapojkarna. Ett BP som överraskat många den här säsongen men av fel anledning.

För att laget efter tolv omgångar skulle vara jumbo i superettan hade nog få kunnat tro.

Det skulle bli en första halvlek där chanserna avlöste varandra.

Ailton brände jätteläge

Först var det Calle Wede som hade centimetrarna på fel sida när han dundrade bollen i ribban efter en frispark. Därefter var Albin Linnér nära två gånger om men Fredrik Andersson agerade räddande ängel båda gångerna.

Efter den dubbelchansen för BP var det dock Öis för hela slanten. Filip Almström Tähti hittade in till Ailton men Hampus Elgan stod ivägen. Det gjorde Elgan också när Alexander Bernhardsson for fram längs sin kant och avlossade sin vänsterslägga.

I den andra halvleken skulle chanserna fortsatta att komma för Öis. Ailton Almeida fick kalasläge helt ren framför Hampus Elgan men nickade bollen utanför. Lika när var Anton Lans efter en hörna när han dundrade bollen tätt över ribban.

Ribban räddade Öis

Nästa chans fick Alexander Bernhardsson men tredje gången gillt gällde inte den här gången.

När Öis tryckte på för ett ledningsmål skulle istället Brommapojkarna få jätteläget. Johan Falkmar rann igenom och fick iväg ett rappt avslut som ribban räddade när Fredrik Andersson fick se sig överspelad.

Några mål blev det inte den här söndagskvällen. Utan Öis fick packa in en pinne med sig i bussen hem till Göteborg efter mötet med jumbon.

För Öis del väntar nu ett litet sommaruppehåll när superettan tar paus. Serien fortsätter igen 13 juli när Öis tar emot Öster hemma på Gamla Ullevi.