Karin Carlsson är krönikör på Bohusläningen som ingår i SLM:gruppen där även GP finns.
Karin Carlsson är krönikör på Bohusläningen som ingår i SLM:gruppen där även GP finns.

Nya Ljungskile starkare på alla plan

ANNONS
|

Redan innan säsongen satte i gång insåg jag att det var ett helt nytt Ljungskile SK vi skulle få bevaka.

Kring sig har huvudtränaren Tor-Arne Fredheim en stab som innehåller en assisterande tränare, fystränare, målvaktstränare, läkare, dietist, klubbchef och kokerska.

Jag har följt Ljungskile i över 20 år och inte ens vid klubbens två tidigare gästspel i allsvenskan (1997 och 2008) har det sett så bra ut.

Tor-Arne Fredheim har också värvat med stor omsorg. När resurserna är små ekonomiskt har man inte råd att ta för många felbeslut.

I år är det egentligen bara Brandon McDonald som inte kunnat visa sin kapacitet fullt ut på grund av skada. Hannes Stiller har heller inte gjort så många mål som många hoppats på, men är ändå enormt viktig med sin rutin. Han drar på sig bevakning som öppnar för lagkamraterna och är en pådrivare.

ANNONS

Det är naturligtvis många saker som blivit avgörande för årets framgångar, förutom att spelarna håller hög klass. Här är ett axplock:

Alex Horwath i målet vars stabilitet med 13 nollor betytt mycket.

Att behålla mittbacken Steven Old blev också en riktig lyckträff. Han var otränad när han kom, men gjorde hemläxan och stärkte sin fysiska status. Han har varit matchvinnare vid flera tillfällen och räddat viktiga poäng.

U21-laget är en nyckel där skadade spelare kunnat komma tillbaka i lugn och ro. Inte minst Dominic Furness som kunnat avlasta en sliten Markus Gustafsson mot slutet.

Backlinjens förmåga att anpassa sig efter de spelare som varit tillgängliga för stunden är en annan del av framgången.

Dessutom har flera spelare tagit stora kliv, framför allt Jakob Olsson, David Johannesson och Peiman Eliassi innan han blev långtidsskadad.

Att inte värva något under sommaruppehållet bidrog också till stabilitet och kontinuitet i gruppen.

Med facit i hand kan vi konstatera att alla förberedelser tillsammans med flyt och lite tur har gjort att det blivit sportslig succé.

Jag tror att det blir en kamp in på mållinjen mellan Hammarby, Sundsvall och Ljungskile. Ljungskile spelar först i de kommande omgångarna. Fördel eller nackdel återstår att se.

Om alla tre lagen vinner sina matcher som är kvar blir det kval för Ljungskile. Ett kval som i så fall leder till allsvenskan, det är jag övertygad om.

ANNONS

LÄS OCKSÅ: Fredheim: Jag trodde vi skulle kunna åka ur serien

ANNONS