Alhassan Kamara under sin tid i BK Häcken.
Alhassan Kamara under sin tid i BK Häcken. Bild: NICKLAS ELMRIN

Miljonbudet från Kina – på tidigare Häckenspelaren

Alhassan Kamara anslöt till Halmstad BK och superettan till den här säsongen, men kan redan nu vara på väg bort. Enligt Hallandsposten har HBK fått ett mångmiljonbud på Kamara – från den kinesiska andraligan.
– Jag kan bekräfta att vi har fått en förfrågan från Kina, säger HBK-managerna Magnus Haglund till Hallandsposten.

ANNONS
|

Det var mycket som pekade mot att Alhassan Kamara inte skulle kunna spela fotboll igen efter att han slet av knäskålssenan under sin tid i grekiska Panetolikos. Innan dess hade Kamara gjort succé i BK Häcken och hade även fått anbud från flera av de främsta grekiska klubbarna, men när skadan kom var hans framtid som fotbollsspelare högst osäker.

Kamara bestämde sig för att göra rehabiliteringen och värvades samtidigt av Halmstad BK som lyckats hjälpa anfallaren tillbaka.

LÄS MER:Kamara: “Hade tio procents chans att spela fotboll igen”

I slutet av juni gjorde han sin första match för klubben i en U21-match mot Halmia. En match som trots allt kan bli hans sista i klubben.

ANNONS

Nu rapporterar nämligen Hallandsposten att Halmstad BK fått ett mångmiljonbud på Alhassan ”Crespo” Kamara. Ett bud som, enligt tidningen, kommer från den kinesiska andraligan.

”Fått en förfrågan”

– Det finns ingen överenskommelse, men jag kan bekräfta att vi har fått en förfrågan från Kina. Mer finns inte i dagsläget att säga, säger Magnus Haglund till Hallandsposten.

Hallandsposten har även varit i kontakt med Kamara själv som inte förnekar intresset för en eventuell flytt till Kina.

– För min skull och om klubben också tycker det är jag intresserad. Speciellt eftersom klubben kan behöva pengarna för mig för klubben har gett mig chansen. Det skulle vara ett jättebra sätt att kunna ge tillbaka, säger Alhassan Kamara.

ANNONS