Mikael Stahre svarar på kritiken mot expertrollen: ”Inget ansvar”

Mikael Stahre stod i Discoverys studio och analyserade IFK Göteborgs insats mot Norrköping. På sociala medier fick den tidigare Blåvitt-tränaren kritik för att kommentera den klubb han själv hade ansvar över för sex månader sedan.
– Jag försöker vara saklig och objektiv, säger han till Expressen.

ANNONS
|

Mikael Stahre fick sparken från IFK Göteborg bara några veckor innan den allsvenska premiären.

Stahre plockades då in som expert av Discovery och från sin studioroll har han kritiserat sin tidigare klubbs insatser på planen – något som har diskuterats i Fotbollssverige. Efter förlustmatchen mot Norrköping sa han bland annat:

– Det är mycket fart, men det saknas den fintekniska kvaliteten, framför allt från Santos och Norlin. Att tro att man kan vinna fem-sex matcher nu utan Marcus Berg går inte. Jag förstår helheten med hans historik, men han måste finnas med.

Expressen har frågat Stahre om han känner något ansvar över det läget Blåvitt befinner sig i.

ANNONS

– Jag kan inte känna något ansvar när jag inte är tränare och coachar laget. Det är trots allt sex månader sedan vi gick skilda vägar. Jag har inte tränat laget under allsvenskan i år, säger han till tidningen.

Han menar att han kan vara objektiv även om han har en koppling till klubben.

– Jag har trots allt en gedigen erfarenhet av allsvensk fotboll. Det är därför som man har anlitat mig. Jag försöker vara saklig och objektiv. Dessutom är vi flertalet experter på varje match.

Discoverys chef försvarar Stahre

Att Stahres nya jobb går ut på att analysera och kritisera den klubb som han själv coachade för ett halvår sedan har ifrågasatts tidigare under säsongen.

– Det är klart att IFK Göteborg är ett känsligt ämne med tanke på att det inte har gått så lång tid sedan han lämnade. Men man kan inte ha en expert som inte kan uttala sig om vissa lag och framför allt lag starka lag som IFK Göteborg i allsvenskan, sa Discoverys fotbollschef Pär Andersson, till TT i april.

LÄS MER:Förre Blåvitt-tränaren Patrik Persson en nyckel i Norrköpings seger

LÄS MER:Blåvitt-spelarnas sågning: ”Inte synkade i någonting”

LÄS MER:IFK Göteborg förlorade kamratmötet med Norrköping

ANNONS