Marika Domanski Lyfors tumör är elakartad – kan inte opereras bort

Den hjärntumören som damlandslagets landslagschef Marika Domanski Lyfors har drabbats av är elakartad och kan inte opereras bort, det berättar Svenska fotbollförbundet på sin hemsida.
– Alla spelare och ledare är så klart oerhört tagna, säger Kim Källström.

ANNONS
|

Förbundet skriver på sin hemsida att landslagschefen på damsidan, Marika Domanski Lyfors, kommer att inleda vidare behandling omgående.

Beskedet att hon drabbats av en hjärntumör kom i april, men efter operationer och provtagningar har läkare kommit fram till att tumören är elakartad och att den inte kan opereras bort.

– Hela SvFF och alla spelare och ledare i damlandslaget är så klart oerhört tagna av det här tunga beskedet. Vi alla är med Marika i den här tuffa tiden och kommer tillsammans ge vårt fulla stöd under hela hennes behandling, säger SvFF:s fotbollschef Kim Källström.

Vidare skriver förbundet att man inte tänker gå in på några fler detaljer kring sjukdomen och att man ber om visad respekt för Marika.

ANNONS

Marika Domanski Lyfors är en av damfotbollens stora pionjärer. Som spelare vann hon dubbla SM-guld med Jitex och som förbundskapten ledde hon Sverige till EM-silver, VM-silver samt OS- och EM-semifinal.

LÄS MER:Marika Domanski Lyfors drabbad av hjärntumör

ANNONS